Μούχλα: τι μπορεί να μου προκαλέσει;

Η μούχλα στο σπίτι δεν έχει μόνο αντιαισθητική εικόνα και ενοχλητική μυρωδιά. Το χειρότερο από όλα είναι ότι είναι πολύ βλαβερή για την υγεία.

Είναι ένα φαινόμενο αρκετά συχνό και πολύ ενοχλητικό. Οι μύκητες της μούχλας, ωστόσο, ανήκουν στο φυσικό μας περιβάλλον και  βρίσκονται περισσότερο στον αέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν τα σπόρια της μούχλας μετοικούν στον υγρό τοίχο και σε υγρά υλικά, όπου αναπτύσσονται και κατόπιν γίνονται ορατά σαν χρωματιστό κάλυμμα, μπαλώματα ή λεκέδες μέσα στο χώρο μας.

Έτσι επιβαρύνουν το περιβάλλον μας με βλαβερές ουσίες, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν τα άτομα, τα οποία  βρίσκονται συχνά σε χώρους με μούχλα, σε αναπνεύστηκα προβλήματα, όπως άσθμα και έντονο βήχα. Επίσης μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο και επιπεφυκίτιδα, ειδικά όταν ο χώρος είναι κλειστός.

Αλλεργικά προβλήματα

Αν και υπάρχουν  εκατοντάδες είδη μούχλας, μόνο τα 15  από αυτά προκαλούν αλλεργίες και ερεθισμούς, οι οποίοι μοιάζουν με αυτούς της αλλεργίας στη γύρη των λουλουδιών.

Επιπλέον, κάποια από τα είδη της μούχλας μπορούν να  παράγουν ακόμη και δηλητηριώδεις ουσίες.

Οι μύκητες της μούχλας, αν και σπάνια, μπορούν να μετοικήσουν και στον ίδιο τον άνθρωπο και αν συμβεί αυτό, είναι απαραίτητη η θεραπεία με φάρμακα.

Σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, λόγω κάποιας χρόνιας ασθένειας,  ενδέχεται να προκαλέσουν πολύ επικίνδυνες λοιμώξεις.

Αντιμετωπίστε την

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα και υλικά, τα οποία είναι αποτελεσματικά στις περιπτώσεις που το πρόβλημα δεν οφείλεται σε κάποια εσωτερική διαρροή και είναι επιφανειακό. Καθένα από αυτά μπορεί να έχει διαφορετική δράση, οπότε συχνά μπορεί να χρειαστεί και ο συνδυασμός τους. Για να προμηθευτείτε τα κατάλληλα, για τη δική σας περίπτωση, προϊόντα συμβουλευτείτε κάποιον τεχνικό ή χρωματοπώλη. Επειδή για να αντιμετωπιστεί η μούχλα, πρέπει πρώτα να στεγνώσει πολύ καλά ο τοίχος, η κατάλληλη περίοδος για να αναλάβετε δράση είναι το καλοκαίρι.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και τους φροντιστές τους στην Τρίπολη

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και τους φροντιστές τους το οποίο υλοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και τους φροντιστές τους στην Τρίπολη στις 9 και 10 Ιουνίου 2023.

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Διαβατών, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, θα διεξάγει ΔΩΡΕΑΝ Τεστ Παπανικολάου

Η εργασία στο σεξ είναι εργασία

Η Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα που Εργάζονται στο Σεξ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Ιουνίου με αφορμή τη διαμαρτυρία και κατάληψη που ξεκίνησε τη συγκεκριμένη μέρα το 1975 στην Εκκλησία του Saint-Nizier στη Lyon της Γαλλίας από 100 περίπου άτομα που εργάζονταν στο σεξ. Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούσαν στην αποποινικοποίηση και στην παύση της εκμετάλλευσης της εργασίας τους.