Παιδική χαρά: τι να προσέχουν οι γονείς

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε στην παιδική χαρά για να αποφύγετε τα απρόοπτα

Δεν πρέπει να υπάρχει πρόσβαση των παιδιών στο δρόμο, ενώ προσέξτε να υπάρχει η κατάλληλη  κυκλοφοριακή ασφάλεια (πινακίδες, σαμαράκια) γύρω από την παιδική χαρά.

Κοιτάξτε για ακατάλληλα καθίσματα και αλυσίδες χωρίς προστατευτικούς ελαστικούς σωλήνες, ώστε να αποφεύγονται τα κατάγματα των δακτύλων. Στα καθίσματα δεν πρέπει να προεξέχουν βίδες ή κοφτερές μεταλλικές αιχμές.

Κάτω και γύρω από τις κούνιες το έδαφος θα πρέπει να είναι μαλακό, να μην υπάρχει κοντά τσιμέντο ή δέντρα. Η οριοθέτηση της άμμου θα πρέπει να γίνεται από μαλακό ξύλο και όχι από τσιμέντο και η άμμος πρέπει να καθαρίζεται και να ανανεώνεται τακτικά.

Οι αλυσίδες και οι συνδέσεις στις κούνιες δεν πρέπει να είναι σκουριασμένες αλλά σε καλή κατάσταση και να συντηρούνται τακτικά.

Ρίξετε μια ματιά στα σημεία εξάρτησης και κίνησης σε τραμπάλες και καρουσέλ που γυρίζουν πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Τα κάγκελα του φράκτη της παιδικής χαράς πρέπει να είναι καλά συντηρημένα χωρίς κεναά.

Οι τραμπάλες πρέπει να έχουν απόσταση κάτω από κάθε πλευρά, για να μη μαγκώνουν τα πόδια των παιδιών, να έχουν καλές χειρολαβές και σωστή ανάρτηση στο κέντρο.

Ελέγξτε τις τσουλήθρες για κοφτερά σημεία ή σημεία στα οποία μπορεί να σκαλώσει το πόδι, ενώ δείτε αν υπάρχει μαλακό χώμα ή άμμος στο σημείο προσγείωσης.

Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν σε παιδικές χαρές οι οποίες:

* Δεν συντηρούνται καλά.

* Το έδαφος είναι σκληρό ή με πέτρες.

* Οι τσουλήθρες έχουν απότομη κλίση.

*Τα παιχνίδια έχουν ίχνη σκουριάς ή φθοράς

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ECDC: Προστατέψετε την υγεία σας το καλοκαίρι από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) που αυξάνονται ανησυχητικά, ειδικά μεταξύ των νέων κατά την θερινή περίοδο.

Κάπνισμα: 2 βίντεο για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Με το μήνυμα «Η νέα γενιά έρχεται, το κάπνισμα φεύγει», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί σε συλλογική προσπάθεια για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το κάπνισμα.

«Echoes – Αντίλαλοι»: Έκθεση φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο: «Echoes – Αντίλαλοι».