Παιδική χαρά: τι να προσέχουν οι γονείς

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε στην παιδική χαρά για να αποφύγετε τα απρόοπτα

Δεν πρέπει να υπάρχει πρόσβαση των παιδιών στο δρόμο, ενώ προσέξτε να υπάρχει η κατάλληλη  κυκλοφοριακή ασφάλεια (πινακίδες, σαμαράκια) γύρω από την παιδική χαρά.

Κοιτάξτε για ακατάλληλα καθίσματα και αλυσίδες χωρίς προστατευτικούς ελαστικούς σωλήνες, ώστε να αποφεύγονται τα κατάγματα των δακτύλων. Στα καθίσματα δεν πρέπει να προεξέχουν βίδες ή κοφτερές μεταλλικές αιχμές.

Κάτω και γύρω από τις κούνιες το έδαφος θα πρέπει να είναι μαλακό, να μην υπάρχει κοντά τσιμέντο ή δέντρα. Η οριοθέτηση της άμμου θα πρέπει να γίνεται από μαλακό ξύλο και όχι από τσιμέντο και η άμμος πρέπει να καθαρίζεται και να ανανεώνεται τακτικά.

Οι αλυσίδες και οι συνδέσεις στις κούνιες δεν πρέπει να είναι σκουριασμένες αλλά σε καλή κατάσταση και να συντηρούνται τακτικά.

Ρίξετε μια ματιά στα σημεία εξάρτησης και κίνησης σε τραμπάλες και καρουσέλ που γυρίζουν πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση.

Τα κάγκελα του φράκτη της παιδικής χαράς πρέπει να είναι καλά συντηρημένα χωρίς κεναά.

Οι τραμπάλες πρέπει να έχουν απόσταση κάτω από κάθε πλευρά, για να μη μαγκώνουν τα πόδια των παιδιών, να έχουν καλές χειρολαβές και σωστή ανάρτηση στο κέντρο.

Ελέγξτε τις τσουλήθρες για κοφτερά σημεία ή σημεία στα οποία μπορεί να σκαλώσει το πόδι, ενώ δείτε αν υπάρχει μαλακό χώμα ή άμμος στο σημείο προσγείωσης.

Μην αφήνετε τα παιδιά να παίζουν σε παιδικές χαρές οι οποίες:

* Δεν συντηρούνται καλά.

* Το έδαφος είναι σκληρό ή με πέτρες.

* Οι τσουλήθρες έχουν απότομη κλίση.

*Τα παιχνίδια έχουν ίχνη σκουριάς ή φθοράς

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Μην μένεις μόνος. Συνδέσου!»: Καμπάνια ενημέρωσης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) επέλεξε να τιμήσει την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας με μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης για τα άτομα που διαγιγνώσκονται με την χρόνια αυτή νόσο. 

«Δεν καπνίζω, επιλέγω τη Ζωή!»: Ημερίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, ο Σύλλογος «Κ.Ε.Φ.Ι.» διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα Ενημέρωσης με θέμα: «Αντικαπνιστική εκστρατεία και Καρκίνος του Πνεύμονα: Δεν καπνίζω, επιλέγω τη ζωή!».

Δήμος Αμαρουσίου: Εγκαίνια της Έκθεσης «Ελπίδα σε Δύσκολους Καιρούς» με ψηφιδωτά από ληγμένα χάπια

Τα έργα της Έκθεση, τα οποία θα εκτεθούν στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ» στο Μαρούσι, αποτελούν μια πρωτότυπη εικαστική δραστηριότητα καθώς είναι φτιαγμένα από χιλιάδες ληγμένα χάπια και κάψουλες.