«Προσομοίωση Ζωής»: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης AμεA

Το Σωματείο ΑΜΕΑ «O ΕΡΜΗΣ» έχει αναπτύξει και λειτουργεί την «Προσομοίωση Ζωής», ένα πιλοτικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Ημιαυτόνομης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες.

Η «Προσομοίωση Ζωής» στεγάζεται και λειτουργεί σε χώρο που βρίσκεται εντός της Πρώην Αμερικανικής Βάσης Ελληνικού και έχει εξοπλισθεί κατάλληλα, ώστε να λειτουργεί πιλοτικά ως πυρήνας ημιαυτόνομης διαβίωσης, στα πρότυπα μιας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Έτσι, οι εξυπηρετούμενοι βρίσκονται σε πραγματικές συνθήκες ζωής και καλούνται, ζώντας την λειτουργία αυτού του σπιτιού, να μάθουν να αντιμετωπίζουν καθημερινές καταστάσεις δηλαδή:

-Να ζουν μακριά από το γονεϊκό περιβάλλον.

-Να εκφράζουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

-Να συμβιώνουν.

-Να αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους.

Η «Προσομοίωση Ζωής» εξυπηρετεί τα ανάπηρα άτομα και τους γονείς τους (ιδιαίτερα τις πιο επιβαρυμένες καταστάσεις), δίνοντας τη δυνατότητα σε αρκετές περιπτώσεις, για πρώτη φορά στη ζωή των οικογενειών, να έχουν προσωπική ζωή χωρίς την καθημερινή φροντίδα των παιδιών, με μικρά αναζωογονητικά διαστήματα.

Σχετικά με το Σωματείο ΑμεΑ «Ερμής»

Ο “Ερμής” ιδρύθηκε το 1988 από γονείς, κηδεμόνες & φίλους Ατόμων με Αναπηρίες (Νοητική Αναπηρία- Σύνδρομο Down -Αυτισμός–Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες) και γρήγορα έγινε μια από τις μεγαλύτερες δομές της χώρας για τα άτομα με αναπηρίες.

Περισσότερα από 1600 άτομα, κυρίως με νοητική αναπηρία & Σύνδρομο Down, εκπαιδευτήκαν όλα αυτά τα χρόνια και πέτυχαν την κοινωνικοοικονομική ένταξή τους. Σήμερα ο ΕΡΜΗΣ παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες σε περίπου 100 ενήλικες ΑμεΑ και τις οικογένειές τους.

Όραμα του Σωματείου «ΕΡΜΗΣ» είναι η δημιουργία μιας ολιστικής προσωπικότητας των ατόμων με αναπηρία. Για το σκοπό αυτό, οι δράσεις του σωματείου επικεντρώνονται:

-Στην υποστήριξη, καθοδήγηση και ενθάρρυνση της οικογένειας για συμμετοχή της στην προσπάθεια αυτή του παιδιού.

-Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας.

Με εξειδικευμένα προγράμματα και τη συμβολή ειδικών υποστηρίζει άτομα με αναπηρία να συνειδητοποιήσουν και να αναδείξουν το εύρος των ικανοτήτων τους ώστε να πραγματοποιήσουν το δικαίωμα τους για ισότιμη συμμετοχή και ένταξή τους στην κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Προσομοίωση Ζωής» και τις δράσεις του Σωματείου «Ο ΕΡΜΗΣ»: https://somatioermis.gr/ & τηλ. 210.964 7577.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.