Το σπιτικό φαγητό προλαμβάνει τον διαβήτη

Όσοι καταναλώνουν περισσότερα σπιτικά γεύματα, μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητές τους να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, ο οποίος είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακή νόσο.

Άλλον έναν λόγο για να τρώμε σπιτικό φαγητό μας δίνει μία νέα μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στις Επιστημονικές Συνεδρίες 2015, της Αμερικανικής Εταιρίας Καρδιάς. Οι άνθρωποι που έτρωγαν περίπου 2 σπιτικά γεύματα ή δείπνα κάθε μέρα ή περίπου 11-14 γεύματα την εβδομάδα, διέτρεχαν 13 % χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με άτομα που έτρωγαν λιγότερα από 6 σπιτικά γεύματα ή δείπνα την εβδομάδα. (Οι ερευνητές δεν είχαν αρκετά στοιχεία για να συμπεριλάβουν πρότυπα πρωινού στα συμπεράσματά τους).

Τα  παραπάνω ευρήματα προέκυψαν ύστερα από ανάλυση στοιχείων σχεδόν 58.000 γυναικών και πάνω από 41.000 ανδρών, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για 36 χρόνια (1986 έως 2012). Κανένας από τους συμμετέχοντες δεν είχε διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακά νοσήματα ή καρκίνο στην αρχή της μελέτης.

Η κατανάλωση έτοιμου φαγητού, ειδικά από αλυσίδες εστιατορίων fast food, σχετίζεται με χαμηλότερη ποιότητα διατροφής και υψηλότερο σωματικό βάρος σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες, υποστηρίζουν πολλές μελέτες. Στην παρούσα, οι ερευνητές απέδειξαν ότι η κατανάλωση σπιτικών γευμάτων σχετίστηκε με μικρότερη αύξηση βάρους, στους μεσήλικες και ηλικιωμένους συμμετέχοντες, σε διάστημα οκτώ χρόνων. Η υπερβαρότητα και η παχυσαρκία αποτελούν παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακή νόσο και διαβήτη τύπου 2.

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

8η εκστρατεία ενημέρωσης της ΑΜΚΕ “Με οδηγό το διαβήτη”

Η 8η εκστρατεία ενημέρωσης της ΑΜΚΕ “Με οδηγό το διαβήτη” είναι γεγονός - Οκτώ χρόνια προσφοράς στους κατοίκους της άγονης γραμμής

Οι τροφές που δυναμώνουν το μυαλό

Προσθέτοντας ελαιόλαδο και ξηρούς καρπούς στο πλαίσιο της μεσογειακής διατροφής μπορείτε να βοηθήσετε το μυαλό σας να «αντισταθεί» στην ηλικία σας, σύμφωνα με μελέτη.

7 αντιφλεγμονώδεις τροφές που βοηθούν στην ψωρίαση

Παρόλο που δεν υπάρχει συγκεκριμένη «διατροφή για την ψωρίαση», ορισμένα τρόφιμα μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που προκαλεί τις εξάρσεις.