Άσθμα και αλλεργίες: αντιμετώπιση στο πιάτο!

Αν ταλαιπωρείστε από αλλεργίες και άσθμα θα πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες από αυτές τις τροφές; Ανακαλύψτε ποιες είναι και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν

Αν ταλαιπωρείστε από αλλεργίες και άσθμα θα πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες από αυτές τις τροφές φρούτων και λαχανικών, ειδικά όσα έχουν έντονα χρώματα.

Το μπλε, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα των φρούτων και των λαχανικών (πιπεριές μύρτιλλα, σπανάκι ντομάτες), αποτελούν σημάδι ότι διαθέτουν αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Η μια ομάδα λαχανικών και φρούτων αποτελεί την οικογένεια των καροτενοειδών, συμπεριλαμβανομένης της Β-καροτίνης, της λουτεΐνης και του λυκοπενίου.

Η άλλη ομάδα αποτελείται από τα φλαβονοειδή, όπως η κουερσιτίνη (που εντοπίζεται στη φλούδα των μήλων και τα κόκκινα κρεμμύδια) και τέλος η ομάδα των προανθοκυανιδών (η πηγή της μπλε χρωστικής στα μύρτιλλα και του κόκκινου στα βατόμουρα).

Τα φλαβονοειδή (οργανικές φυτικές χρωστικές) επιδρούν ευεργετικά στην αντιμετώπιση και στην πρόληψη των αλλεργιών. Εκτός από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, δρουν και ως αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, που βοηθούν στην επαναφορά της κανονικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Άλλες πηγές αντιοξειδωτικών είναι οι πιπεριές, το μπρόκολο, το λάχανο και οι φράουλες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Παγωτά: Μία απόλαυση που κρύβει κινδύνους 

Το παγωτό είναι παρασκεύασμα του γάλακτος, γνωστό από την αρχαιότητα και πολύ διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο. Περιέχει ζάχαρη, λίπος, πρωτεΐνες. Κάποια είδη παγωτού περιέχουν σοκολάτα, καφέ ή φρούτα, που δημιουργούν ανάλογες γεύσεις.

Ανοιχτή Ομάδα Διπολικών Ασθενών και Συγγενών: «Αλκοόλ και ουσίες στη διπολική διαταραχή»

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 02/06/2023 και ώρα 19:00-21:00, θα διεξαχθεί η Ανοιχτή Ομάδα Διπολικών Ασθενών & Συγγενών, με κεντρικό θέμα «Το Aλκοόλ και οι Oυσίες ως συννοσηρότητες στη Διπολική Διαταραχή».

Geri Olympics: Οι 1οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες από το ΑΠΘ

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση της ενεργού και υγιούς γήρανσης, στοχεύοντας τόσο στην ενθάρρυνση των κοινωνικών σχέσεων και την κοινωνική συμπερίληψη, όσο και στην ενίσχυση της αίσθησης της κοινότητας μεταξύ των ηλικιωμένων.