Άσθμα και αλλεργίες: αντιμετώπιση στο πιάτο!

Αν ταλαιπωρείστε από αλλεργίες και άσθμα θα πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες από αυτές τις τροφές; Ανακαλύψτε ποιες είναι και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν

Αν ταλαιπωρείστε από αλλεργίες και άσθμα θα πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες από αυτές τις τροφές φρούτων και λαχανικών, ειδικά όσα έχουν έντονα χρώματα.

Το μπλε, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα των φρούτων και των λαχανικών (πιπεριές μύρτιλλα, σπανάκι ντομάτες), αποτελούν σημάδι ότι διαθέτουν αντιοξειδωτικούς παράγοντες. Η μια ομάδα λαχανικών και φρούτων αποτελεί την οικογένεια των καροτενοειδών, συμπεριλαμβανομένης της Β-καροτίνης, της λουτεΐνης και του λυκοπενίου.

Η άλλη ομάδα αποτελείται από τα φλαβονοειδή, όπως η κουερσιτίνη (που εντοπίζεται στη φλούδα των μήλων και τα κόκκινα κρεμμύδια) και τέλος η ομάδα των προανθοκυανιδών (η πηγή της μπλε χρωστικής στα μύρτιλλα και του κόκκινου στα βατόμουρα).

Τα φλαβονοειδή (οργανικές φυτικές χρωστικές) επιδρούν ευεργετικά στην αντιμετώπιση και στην πρόληψη των αλλεργιών. Εκτός από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, δρουν και ως αντιφλεγμονώδεις παράγοντες, που βοηθούν στην επαναφορά της κανονικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Άλλες πηγές αντιοξειδωτικών είναι οι πιπεριές, το μπρόκολο, το λάχανο και οι φράουλες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Προσβάσιμα τα καταστήματα του Πειραιά στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (Ε.Σ.Π.)  ανακοινώνει μια σημαντική κοινωνική δράση, που διευκολύνει την υποδοχή ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού στα καταστήματά του.

Κινητή Μονάδα Μαθησιακών Δυσκολιών και ΔΕΠΥ από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει από το 2020 μια Κινητή Μονάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Στήριξη και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ» σε παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό.

«Δικαίωμά μου»: Έγκυρη πληροφόρηση για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο από το Κ.Ε.Φ.Ι.

Η δράση "Δικαίωμά μου" δημιουργήθηκε από το «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών για να προσφέρει σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους.