Κρυολόγημα: ποια βιταμίνη βοηθάει στην αντιμετώπιση του;

Μάθετε πώς συνδέεται η έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης -που δεν είναι η C- με τις ιώσεις και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αλλά και που θα τη βρείτε

Οι αναφορές δείχνουν ότι πολλοί Έλληνες έχουν χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D παρόλο που  χώρα μας έχει ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Η έλλειψη σε βιταμίνη D μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα και προβλήματα, όπως κακή ανάπτυξη των οστών, καρδιαγγειακά προβλήματα και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Το πόρισμα μιας σχετικής μελέτης του 2012 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics αναφέρει ότι όλα τα παιδιά πρέπει να ελέγχονται για επαρκή επίπεδα βιταμίνης D. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για όσους έχουν σκούρο δέρμα, καθώς δεν παίρνουν τη βιταμίνη D τόσο εύκολα από την έκθεση στο ηλιακό φως.

Που θα τη βρείτε

Στις τροφές που αποτελούν καλές πηγές βιταμίνης D περιλαμβάνονται οι κρόκοι αυγών, τα μανιτάρια, ο σολομός, οι κονσέρβες τόνου και μοσχαρίσιο συκώτι. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε συμπληρώματα βιταμίνης D από φαρμακείο σας. Επιλέξτε συμπληρώματα που περιέχουν D3 (χοληκαλσιφερόλη), καθώς είναι καλύτερα στην αύξηση των επιπέδων βιταμίνης D στο αίμα σας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σπατάλη Τροφίμων: Συμβουλές από τον ΕΦΕΤ

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ΕΕ παράγει κάθε χρόνο 88 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων τροφίμων, με τα απορρίμματα αυτά να έχουν τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Ωνάσειο: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις καρδιάς στην Αττική

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργανώνει τη δράση “Heartscore- Η καλή καρδιά μετράει”, με δωρεάν προληπτική εκτίμηση καρδιολογικού κινδύνου.

Υπουργείο Υγείας: Αναλυτικές οδηγίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Αναλυτικές οδηγίες για τη χορήγηση του εμβολίου της γρίπης για την περίοδο 2023-24 εξέδωσε σε εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας.