Υπέρταση, δυσλιπιδαιμία και καρδιαγγειακός κίνδυνος: Webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου

Το ενημερωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων πανελλαδικά και θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση.

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου, ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Νομού Έβρου και ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Υπέρταση, Δυσλιπιδαιμία, Καρδιαγγειακός Κίνδυνος: Νεότερα & Κατευθύνσεις».

Το ενημερωτικό σεμινάριο απευθύνεται σε φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων πανελλαδικά και θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 15:00-16:30.

Στο Webinar οι εισηγητές θα εστιάσουν στη σημασία των τιμών της χοληστερόλης και στον κίνδυνο που μπορεί να διατρέχουν συγκεκριμένες ομάδες ασθενών. Στην καθημερινότητα αυτών των ασθενών ο ρόλος του φαρμακοποιού έχει εξέχουσα σημασία!

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναφερθούν τα νεότερα στην Υπέρταση, τη Δυσλιπιδαιμία και τον Καρδιαγγειακό Κίνδυνο και τις Κατευθύνσεις που μπορούν να έχουν οι φαρμακοποιοί.

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο κ. Αναστάσιος Κόλλιας, Καθηγητής Παθολογίας, Γ΄ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και ο κ. Χρήστος Τσαγκαράκης, Brand Manager KRKA ΕΛΛΑΣ.

Θεματολογία του σεμιναρίου:

-Ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς με υπέρταση και δυσλιπιδαιμία, δίνοντας έμφαση στον ρόλο του φαρμακοποιού σε αυτούς τους ασθενείς.

-Ανάλυση για την ορθότητα των μετρήσεων της αρτηριακής πίεσης που είναι απαραίτητες να γίνονται στα φαρμακεία, καθώς και τι σημαίνουν αυτές οι μετρήσεις για τους ασθενείς.

-Επιπλέον, επειδή πολλοί φαρμακοποιοί είναι δέκτες αποτελεσμάτων των εξετάσεων των ασθενών, ο κ. Κόλλιας θα εστιάσει στη σημασία των τιμών της χοληστερόλης και στον κίνδυνο που μπορεί να διατρέχουν συγκεκριμένες ομάδες ασθενών.

Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι αναγκαία η εγγραφή στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του ΠΕΙΦΑΣΥΝ εδώ : https://peifasyn-academy.gr/eggrafi/

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο εδώ: https://bit.ly/3vOrku1

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Συμβολική πεζοπορία 4χλμ. στον Υμηττό για τους Επιζώντες του Καρκίνου

Η Astellas Hellas, στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, διοργανώνει με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ συμβολική πεζοπορία 4 χλμ στο δάσος του Υμηττού.

Γαλάζια Σημαία 2024: Η λίστα με τις πιο καθαρές παραλίες της Ελλάδας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις για τις πιο καθαρές ακτές για το 2024.

20η εθελοντική αιμοδοσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Την 20η εθελοντική αιμοδοσία του πραγματοποιεί  την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), σε συνεργασία με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».