Φυσικές λύσεις να νικήσετε την κόπωση

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης σας στερεί την ενέργεια; Νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι; Αφού αποκλείσετε το ενδεχόμενο η παρατεταμένη κούραση να κρύβει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας μπορείτε να δοκιμάστε αυτές τις 4 φυσικές λύσεις…

Αρωματοθεραπεία

Δοκιμάστε αιθέριο έλαιο λεβάντας το οποίο θεωρείται ότι βοηθάει τον περιορισμό της κόπωσης, της αδυναμίας και του πόνου. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα μαντίλι και κάντε εισπνοές. Μπορείτε επίσης να βάλετε 6-8 σταγόνες σε ένα ζεστό μπάνιο.

 

Διατροφή

Φροντίστε να ακολουθείτε μια διατροφή που να βασίζεται στα λαχανικά και ελάχιστα ή καθόλου κορεσμένα λίπη. Τρώτε πολλές τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο και βασικά λιπαρά οξέα, όπως εκείνα που υπάρχουν στους ξηρούς καρπούς και τα σιτηρά. Περιορίστε την ζάχαρη και το μέλι, καθώς και τα υποκατάστατα της ζάχαρης. Η ζάχαρη εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τη συσσώρευση βακτηριδίων στον οργανισμό, γι’ αυτό πολλοί ασθενείς με Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης έχουν προδιάθεση στις μυκητιάσεις.

 

Ηχοθεραπεία

Η χαλαρωτική μουσική για μίση ώρα την ημέρα και κάθε μέρα μπορεί να μειώσει το στρες και να βοηθήσει τον οργανισμό σας να αντισταθεί στην χρόνια κόπωση. Χαλαρώστε και συγκεντρωθείτε στην μουσική αφήνοντας το σώμα σας να απορροφήσει την ηχητική ενέργεια. Όσο παίζει η μουσική αφήστε την αναπνοή σας να επιβραδυνθεί και να σταθεροποιηθεί.

 

Ομοιοπαθητική

Οι θεραπείες ποικίλουν ανάλογα με τον πάσχοντα, γι’ αυτό θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε ομοιοπαθητικό. Εκείνος μπορεί να σας προτείνει να δοκιμάσετε το Kali phosphoricum, που βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Συνήθως χορηγείται μια δόση 30c δύο φορές ημερησίως για 2 εβδομάδες. Αν τα συμπτώματα μειωθούν, μπορεί να σας προτείνει επαναλάβετε την δοσολογία.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Προσβάσιμα τα καταστήματα του Πειραιά στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (Ε.Σ.Π.)  ανακοινώνει μια σημαντική κοινωνική δράση, που διευκολύνει την υποδοχή ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού στα καταστήματά του.

Κινητή Μονάδα Μαθησιακών Δυσκολιών και ΔΕΠΥ από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει από το 2020 μια Κινητή Μονάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική Στήριξη και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη ΔΕΠ-Υ» σε παιδιά που φοιτούν στο δημοτικό.

«Δικαίωμά μου»: Έγκυρη πληροφόρηση για τα δικαιώματα των ασθενών με καρκίνο από το Κ.Ε.Φ.Ι.

Η δράση "Δικαίωμά μου" δημιουργήθηκε από το «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών για να προσφέρει σε όλους τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους.