Φυσικές λύσεις να νικήσετε την κόπωση

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης σας στερεί την ενέργεια; Νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι; Αφού αποκλείσετε το ενδεχόμενο η παρατεταμένη κούραση να κρύβει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας μπορείτε να δοκιμάστε αυτές τις 4 φυσικές λύσεις…

Αρωματοθεραπεία

Δοκιμάστε αιθέριο έλαιο λεβάντας το οποίο θεωρείται ότι βοηθάει τον περιορισμό της κόπωσης, της αδυναμίας και του πόνου. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα μαντίλι και κάντε εισπνοές. Μπορείτε επίσης να βάλετε 6-8 σταγόνες σε ένα ζεστό μπάνιο.

 

Διατροφή

Φροντίστε να ακολουθείτε μια διατροφή που να βασίζεται στα λαχανικά και ελάχιστα ή καθόλου κορεσμένα λίπη. Τρώτε πολλές τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο και βασικά λιπαρά οξέα, όπως εκείνα που υπάρχουν στους ξηρούς καρπούς και τα σιτηρά. Περιορίστε την ζάχαρη και το μέλι, καθώς και τα υποκατάστατα της ζάχαρης. Η ζάχαρη εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τη συσσώρευση βακτηριδίων στον οργανισμό, γι’ αυτό πολλοί ασθενείς με Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης έχουν προδιάθεση στις μυκητιάσεις.

 

Ηχοθεραπεία

Η χαλαρωτική μουσική για μίση ώρα την ημέρα και κάθε μέρα μπορεί να μειώσει το στρες και να βοηθήσει τον οργανισμό σας να αντισταθεί στην χρόνια κόπωση. Χαλαρώστε και συγκεντρωθείτε στην μουσική αφήνοντας το σώμα σας να απορροφήσει την ηχητική ενέργεια. Όσο παίζει η μουσική αφήστε την αναπνοή σας να επιβραδυνθεί και να σταθεροποιηθεί.

 

Ομοιοπαθητική

Οι θεραπείες ποικίλουν ανάλογα με τον πάσχοντα, γι’ αυτό θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε ομοιοπαθητικό. Εκείνος μπορεί να σας προτείνει να δοκιμάσετε το Kali phosphoricum, που βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Συνήθως χορηγείται μια δόση 30c δύο φορές ημερησίως για 2 εβδομάδες. Αν τα συμπτώματα μειωθούν, μπορεί να σας προτείνει επαναλάβετε την δοσολογία.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

10 συμπτώματα των ορμονικών διαταραχών

Οι ορμονικές διαταραχές προκαλούν εμφανή συμπτώματα, «προειδοποιώντας» μας με αυτόν τον τρόπο ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας.

Σε λειτουργία η πρώτη δημόσια δομή Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα

Η ανακουφιστική φροντίδα απευθύνεται σε πάνω από 300.000 ασθενείς στη χώρα μας, ενήλικες και παιδιά.

Έλεγχος γονιμότητας: πότε πρέπει να γίνεται και ποιες είναι οι βασικές εξετάσεις;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι περίπου το 8-10% όλων των ζευγαριών έχουν κάποια μορφή προβλήματος υπογονιμότητας.