Φυσικές λύσεις να νικήσετε την κόπωση

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης σας στερεί την ενέργεια; Νιώθετε διαρκώς κουρασμένοι; Αφού αποκλείσετε το ενδεχόμενο η παρατεταμένη κούραση να κρύβει κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας μπορείτε να δοκιμάστε αυτές τις 4 φυσικές λύσεις…

Αρωματοθεραπεία

Δοκιμάστε αιθέριο έλαιο λεβάντας το οποίο θεωρείται ότι βοηθάει τον περιορισμό της κόπωσης, της αδυναμίας και του πόνου. Βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα μαντίλι και κάντε εισπνοές. Μπορείτε επίσης να βάλετε 6-8 σταγόνες σε ένα ζεστό μπάνιο.

 

Διατροφή

Φροντίστε να ακολουθείτε μια διατροφή που να βασίζεται στα λαχανικά και ελάχιστα ή καθόλου κορεσμένα λίπη. Τρώτε πολλές τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο και βασικά λιπαρά οξέα, όπως εκείνα που υπάρχουν στους ξηρούς καρπούς και τα σιτηρά. Περιορίστε την ζάχαρη και το μέλι, καθώς και τα υποκατάστατα της ζάχαρης. Η ζάχαρη εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τη συσσώρευση βακτηριδίων στον οργανισμό, γι’ αυτό πολλοί ασθενείς με Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης έχουν προδιάθεση στις μυκητιάσεις.

 

Ηχοθεραπεία

Η χαλαρωτική μουσική για μίση ώρα την ημέρα και κάθε μέρα μπορεί να μειώσει το στρες και να βοηθήσει τον οργανισμό σας να αντισταθεί στην χρόνια κόπωση. Χαλαρώστε και συγκεντρωθείτε στην μουσική αφήνοντας το σώμα σας να απορροφήσει την ηχητική ενέργεια. Όσο παίζει η μουσική αφήστε την αναπνοή σας να επιβραδυνθεί και να σταθεροποιηθεί.

 

Ομοιοπαθητική

Οι θεραπείες ποικίλουν ανάλογα με τον πάσχοντα, γι’ αυτό θα χρειαστεί να συμβουλευτείτε ομοιοπαθητικό. Εκείνος μπορεί να σας προτείνει να δοκιμάσετε το Kali phosphoricum, που βοηθάει σε τέτοιες περιπτώσεις. Συνήθως χορηγείται μια δόση 30c δύο φορές ημερησίως για 2 εβδομάδες. Αν τα συμπτώματα μειωθούν, μπορεί να σας προτείνει επαναλάβετε την δοσολογία.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Το Σάββατο 1η Ιουνίου περπατάμε όλοι μαζί στην “Οδό Καρδιάς”

Με σύνθημα «Περπατάμε μαζί. Φροντίζουμε την καρδιά μας. Αλλάζουμε τρόπο ζωής», το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας μας καλεί να περπατήσουμε μαζί στην «ΟΔΟ ΚΑΡΔΙΑΣ», το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στον Δήμο Μαραθώνος.

10η Διεθνής Ημέρα της Γιόγκα στο Ζάππειο

O Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας σε συνεργασία με την Ινδική Πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή την 10η Διεθνή Ημέρα της Γιόγκα, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Yoga for Women empowerment”, την Κυριακή 16 Ιουνίου, στον κήπο του Ζαππείου.

Συμβολική πεζοπορία 4χλμ. στον Υμηττό για τους Επιζώντες του Καρκίνου

Η Astellas Hellas, στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, διοργανώνει με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ συμβολική πεζοπορία 4 χλμ στο δάσος του Υμηττού.