Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Αλτσχάιμερ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Αλτσχάιμερ διαβάστε στο Liveit.gr το αφιέρωμα για την νόσο και ενημερωθείτε για τις εξελίξεις και τους τρόπους πρόληψής της:

Χωρίς μνήμη

Δείτε την ταινία μικρού μήκους της Ευανθίας Κιάκο, με «πρωταγωνίστρια»  την κυρία Τερέζα, την μητέρα της Μαργαρίτας Στουραΐτη που πάσχει από άνοια.

Είναι ο όρος άνοια ταυτόσημος με τη νόσο Αλτσχάιμερ (Alzheimer);

Μία από τις συχνότερες ερωτήσεις που κάνουν τα μέλη της οικογένειας στο νευρολόγο όταν διαγιγνώσκεται νόσος Αλτσχάιμερ στο αγαπημένο τους πρόσωπο είναι η εξής: “είναι η άνοια το ίδιο με την Αλτσχάιμερ;” Η απάντηση είναι πως ουσιαστικά πρόκειται περί του ίδιου προβλήματος, αλλά οι δύο όροι δεν είναι ταυτόσημοι.

Δώδεκα δράσεις για την πρόληψη της άνοιας

Γράφει η Δρ. Δήμητρα Σαλή, Κλινική Νευρολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Επιμελήτρια της Β’ Νευρολογικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών https://neuro-sali.gr/

Τηλεφωνικές Γραμμές Βοήθειας για ασθενείς με άνοια και φροντιστές

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας, με βασικό στόχο να παρέχουν χρήσιμη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους ανοικούς ασθενείς και στους φροντιστές ασθενών με άνοια και νόσο Alzheimer.

Αλτσχάιμερ: 7 tips που θα έδινε ένας νευρολόγος

Μπορεί η Νόσος Αλτσχάιμερ να μην θεραπεύεται πλήρως, αλλά πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο να την εμφανίσετε.

Ζώντας με ένα άτομο που πάσχει από άνοια

Η φροντίδα ενός ατόμου με άνοια μπορεί να είναι πολύ δύσκολη μερικές φορές. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσει κανείς τις δυσκολίες. Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές που έχουν βοηθήσει άλλους περιθάλποντες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος Μαστού: Οι ανανεωμένες οδηγίες προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου στις ΗΠΑ

Η Ομάδα Εργασίας Προληπτικής Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε πρόσφατα ανανεωμένες κατευθυντήριες οδηγίες προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

«Δικαιώματα στην Πράξη»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και η ΑΜΚΕ Cohesion Network 2gether (Co2gether), παρουσίασαν το νέο καινοτόμο έργο «Δικαιώματα στην Πράξη: Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα».