Υπάρχει διατροφή που μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της μυκητίασης;

Η απάντηση είναι ναι αρκεί να μάθετε ποιες τροφές πρέπει  να αποφεύγετε και ποιες να εντάξετε στο διαιτολόγιο σας

Τα συμπτώματα που προκαλεί ο μύκητας candida albicans είναι ποικίλα και ύπουλα, ενώ εκδηλώνονται μακριά από το σύστημα που έχει προσβάλει. Μπορεί ωστόσο  να αντιμετωπιστεί και διατροφικά με την δημιουργία τέτοιων συνθηκών στον οργανισμό που θα εμποδίσουν την ανάπτυξή του. Για παράδειγμα, ο μύκητας τρέφεται με σάκχαρα. Αν, λοιπόν, τα αποκλείσετε από το διαιτολόγιό σας, μπορείς να τον οδηγήσεις σε ασιτία. Καλό είναι να αποφεύγεις τη ζάχαρη και τρόφιμα που περιέχουν αυξημένη ποσότητα της.

Η δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη είναι σημαντική γιατί ο Candida albicans βασίζεται στη ζάχαρη για να αναπαραχθεί, να αποικίσει το έντερό σας και να δημιουργήσει τα βιοφίλμ που το προστατεύουν από το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Δεν έχει σημασία αν τα σάκχαρα που τρώτε είναι φυσικά (π.χ. μπανάνες) ή επεξεργασμένα (π.χ. καραμέλες). Έτσι, καλό είναι αποφύγετε και τη φρουκτόζη που περιέχεται στα φρούτα και στο μέλι και την γαλακτόζη που έχουν τα γαλακτοκομικά. Όσον αφορά το άμυλο, είναι καλό να περιορίσετε την πρόσληψή του.

Επιλέξτε τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι οι τροφές που περιέχουν γλουτένη μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα υγείας, ακόμη και σε εκείνους που δεν έχουν κοιλιοκάκη. Η γλουτένη στο ψωμί, τα ζυμαρικά και τα δημητριακά μπορεί σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή στο έντερό σας και να καταστρέψει τον δεσμό μεταξύ των κυττάρων που επενδύουν το εντερικό σας τοίχωμα.

Η αποφυγή της φλεγμονής είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της δίαιτας Candida. Γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, να ελαχιστοποιείτε τα ποτά με καφεΐνη και να τρώτε πολλά αντιφλεγμονώδη τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.