Αρθρίτιδα: ασκηθείτε με ασφάλεια

Η άσκηση έχει πολλά οφέλη για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα, αρκεί να την κάνετε με ασφάλεια.

Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης για την αρθρίτιδα, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή σας. Εκείνοι , μπορούν να προτείνουν κατάλληλες ασκήσεις και να προσαρμόσουν το πρόγραμμα στις ανάγκες σας.  Εσείς προσέξτε τα εξής:

Φροντίστε να κάνετε στρέτσινγκ

Κάντε μια προθέρμανση πριν από κάθε συνεδρία και τελειώστε με ασκήσεις χαλάρωσης.

Δουλέψτε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες πριν ασκηθείτε, ειδικά εκείνες τις αρθρώσεις που είναι επιρρεπείς σε πόνο και ακαμψία.

Ξεκινάτε ήρεμα και αργά

Ξεκινήστε με σύντομες προπονήσεις, αυξήστε σταδιακά και εργαστείτε εντός των ορίων σας.

Ακούστε το σώμα σας, ειδικά αν βρίσκεστε σε περίοδο έξαρσης των συμπτωμάτων σας, και κάντε συχνά διαλείμματα. Επιτρέψτε στον εαυτό σας πολλές ημέρες ξεκούρασης ανάμεσα στις προπονήσεις.

Προτιμήστε ασκήσεις φιλικές προς τις αρθρώσεις

Αυτές οι δραστηριότητες μειώνουν την πίεση στις αρθρώσεις περιλαμβάνουν κολύμπι, υδροθεραπεία και κηπουρική.

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας ασκήσεις για να αυξήσετε τη δύναμη, την ισορροπία και την ευλυγισία. Αποφύγετε ασκήσεις που προκαλούν έντονο πόνο ή επιδεινώνουν τα συμπτώματά σας, συμπεριλαμβανομένου του οιδήματος, του πόνου ή της δυσκαμψίας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.