Αυτές τις ώρες της ημέρας έχει λιγότερη γύρη στην ατμόσφαιρα

Εάν είστε αλλεργικοί στη γύρη, πιθανότατα έχετε αναρωτηθεί εάν ορισμένες ώρες της ημέρας είναι καλύτερες από άλλες για να βγείτε έξω. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη οι χαμηλότερες μετρήσεις γύρης καταγράφονται τις πρωινές ώρες και οι υψηλότερες αργά το απόγευμα.

Στους ασθενείς με αλλεργία αναπνευστικού, δηλαδή αλλεργική επιπεφυκίτιδα, αλλεργική ρινίτιδα ή/και βρογχικό άσθμα η γύρη είναι από το κυριότερο υπεύθυνο αλλεργιογόνο. Η αποφυγή της γύρης για τους ασθενείς αυτούς είναι σημαντική στην προσπάθεια περιορισμού των συμπτωμάτων τους.

Ερευνητική ομάδα από το Αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας μελέτησε τα ωριαία επίπεδα γύρης σε τρεις περιοχές της Ατλάντα για μια εβδομάδα χρησιμοποιώντας έναν αυτοματοποιημένο αισθητήρα απεικόνισης γύρης σε πραγματικό χρόνο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα χαμηλότερα επίπεδα γύρης εμφανίστηκαν μεταξύ 4:00 π.μ. και 2:00 μ.μ. ενώ τα υψηλότερα επίπεδα γύρης σημειώθηκαν μεταξύ 2:00 μ.μ. έως  9:00 μ.μ.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Dr. Stanley Fineman, MD, « βλέπω ασθενείς κάθε άνοιξη και φθινόπωρο που υποφέρουν πραγματικά λόγω των αλλεργιών τους στη γύρη. Τα ευρήματα της μελέτης είναι σημαντικά γιατί οι άνθρωποι που έχουν αλλεργίες στη γύρη μπορούν να επωφεληθούν όταν γνωρίζουν ποιες ώρες της ημέρας υπάρχουν χαμηλότερα επίπεδα γύρης ώστε να μπορούν να βγαίνουν έξω».

Σε πολλές χώρες του κόσμου, και στην Ελλάδα, εκδίδονται « δελτία γύρεων» τα οποία πληροφορούν τους αλλεργικούς ασθενείς σχετικά με την τρέχουσα ανθοφορία των φυτών με αλλεργιολογική σημασία.

ΠΗΓΗ: Αμερικανικό Κολλέγιο Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας https://acaai.org/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.