Πως μπορώ να αντιμετωπίσω την παλινδρόμηση γαστρικών υγρών;

Μήπως κάθε φορά που τρώτε νιώθετε κάψιμο στον οισοφάγο σας; Δείτε πως θα αποφύγετε την παλινδρόμηση με απλά βήματα

Ένα πρώτο βήμα είναι να αποφεύγετε τα λουκούλλεια γεύματα; Όσο περισσότερο φαγητό τρώτε απότομα, τόσο περισσότερο γαστρικό υγρό περνά στον οισοφάγο σας.

Οι ειδικοί προτείνουν μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν έχετε τη συνήθεια να ξαπλώνετε μετά το φαγητό, καλό είναι να περιμένετε να περάσει κάποια ώρα.

Επίσης, προτιμήστε να ξαπλώνετε στο αριστερό σας πλευρό ή ανασηκώστε το κεφάλι σας, λ.χ. με διπλό μαξιλάρι, αφού αυτές οι θέσεις μειώνουν τις καούρες σύμφωνα με ερευνητές από το Στάνφορντ.

Αν τα παραπάνω μέτρα δεν πιάσουν και εξακολουθείτε να έχετε καούρα και παλινδρόμηση τα αντιόξινα μπορούν να σας προσφέρουν γρήγορη ανακούφιση. Ρωτήστε ακόμη το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για Η2 ανταγωνιστές των υποδοχέων ισταμίνης που βοηθούν στην αντιμετώπιση της παλινδρόμησης. Αν τα συμπτώματα σας διαρκούν περισσότερο από δύο εβδομάδες, πρέπει να επισκεφθείτε κάποιον γαστρεντερολόγο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.