Αρθρίτιδα: ασκηθείτε με ασφάλεια

Η άσκηση έχει πολλά οφέλη για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα, αρκεί να την κάνετε με ασφάλεια.

Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης για την αρθρίτιδα, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φυσιοθεραπευτή σας. Εκείνοι , μπορούν να προτείνουν κατάλληλες ασκήσεις και να προσαρμόσουν το πρόγραμμα στις ανάγκες σας.  Εσείς προσέξτε τα εξής:

Φροντίστε να κάνετε στρέτσινγκ

Κάντε μια προθέρμανση πριν από κάθε συνεδρία και τελειώστε με ασκήσεις χαλάρωσης.

Δουλέψτε όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες πριν ασκηθείτε, ειδικά εκείνες τις αρθρώσεις που είναι επιρρεπείς σε πόνο και ακαμψία.

Ξεκινάτε ήρεμα και αργά

Ξεκινήστε με σύντομες προπονήσεις, αυξήστε σταδιακά και εργαστείτε εντός των ορίων σας.

Ακούστε το σώμα σας, ειδικά αν βρίσκεστε σε περίοδο έξαρσης των συμπτωμάτων σας, και κάντε συχνά διαλείμματα. Επιτρέψτε στον εαυτό σας πολλές ημέρες ξεκούρασης ανάμεσα στις προπονήσεις.

Προτιμήστε ασκήσεις φιλικές προς τις αρθρώσεις

Αυτές οι δραστηριότητες μειώνουν την πίεση στις αρθρώσεις περιλαμβάνουν κολύμπι, υδροθεραπεία και κηπουρική.

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας ασκήσεις για να αυξήσετε τη δύναμη, την ισορροπία και την ευλυγισία. Αποφύγετε ασκήσεις που προκαλούν έντονο πόνο ή επιδεινώνουν τα συμπτώματά σας, συμπεριλαμβανομένου του οιδήματος, του πόνου ή της δυσκαμψίας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πως να αποφύγουμε τα παιδικά ατυχήματα το Πάσχα

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» μας δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφύγουμε τα παιδικά ατυχήματα το Πάσχα.

ΕΦΕΤ: Τι να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα

Σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΦΕΤ, κατά την περίοδο του Πάσχα οι καταναλωτές είναι σημαντικό να δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των τροφίμων ώστε να ελαχιστοποιείται η επικινδυνότητα των τροφιμογενών νοσημάτων και η σπατάλη των τροφίμων.

Κέντρο Παιδιού και Εφήβου: 6 podcast για ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου δημιούργησε έξι ηχητικά αρχεία τύπου podcast, με στόχο  την καλλιέργεια δεξιοτήτων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων.