Συμμετοχή σε έρευνα: «Το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα»

Αν έχεις νοσήσει από καρκίνο μαστού από 1/1/2019 έως 30/6/2023 πάρε μέρος στην έρευνα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» και μοιράσου τη δική σου εμπειρία, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και το Εργαστήριο Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας (LabHTA) του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πραγματοποιούν έρευνα με τίτλο: «Το ταξίδι των ασθενών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα: 10 χρόνια μετά».

H συγκεκριμένη μελέτη έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2014 και ανέδειξε σημαντικές πτυχές του φορτίου της νόσου στην Ελλάδα όπως, η συναισθηματική επιβάρυνση και τη φύση των εμποδίων στην έγκαιρη διάγνωση και στην πρόσβαση των ασθενών σε φροντίδα υγείας. Η έρευνα κατέληξε στη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, με σκοπό τη βελτίωση του «ταξιδιού» των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

Δέκα χρόνια μετά, ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» έχει ανάγκη την συμβολή κάθε γυναίκας άνω των 18 ετών που έχει νοσήσει από καρκίνο του μαστού από 1/1/2019 έως 30/6/2023.

Στόχος της έρευνας είναι να αποτυπωθεί το «ταξίδι» των γυναικών με καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα σήμερα, από το πρώτο εύρημα/σύμπτωμα έως και το στάδιο της παρακολούθησης, να εντοπιστούν πιθανά εμπόδια, καθυστερήσεις και ανισότητες στην πρόσβαση των γυναικών με καρκίνο του μαστού στις υπηρεσίες υγείας, καθώς και να σκιαγραφηθεί ο τρόπος που η νόσος έχει επηρεάσει τις ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής», «τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουμε τον σχεδιασμό κατάλληλων πολιτικών προς όφελος κάθε ασθενούς με καρκίνο του μαστού στη χώρα μας».

Μπορείτε να πάρετε μέρος στην έρευνα αν:

α) Είστε γυναίκα που έχετε διαγνωστεί με οποιαδήποτε μορφή καρκίνου του μαστού από 1/1/2019 έως 30/6/2023.

β) Είστε άνω των 18 ετών.

γ) Η διάγνωση και θεραπεία σας έγιναν στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι ανώνυμη και γίνεται ηλεκτρονικά και απαιτεί περίπου 15 λεπτά από τον χρόνο σας.

Η έρευνα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της AstraZeneca και έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής»: https://almazois.gr/erevna-taxidi-asthenwn-karkino…/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή  10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων. Αποστολή της Γραμμής 10201 είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Συμβουλές για ασφαλείς εορταστικές εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς και ευχάριστες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο ή με την μοτοσικλέτα κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Κρίσεις πανικού: Γιατί είναι σημαντική η έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων

Εκτιμάται ότι το 80% του πληθυσμού έχει πάθει έστω για μια φορά στην ζωή του κάποια κρίση πανικού. Όσο τρομακτική κι αν είναι μια κρίση πανικού, η κατανόηση των συμπτωμάτων βοηθά στην αποτελεσματική διαχείρισή της.