Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή: Ελεύθερη είσοδος στις 2 Απριλίου για τα άτομα με αυτισμό

Το προσωπικό του Μουσείου έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση για να παρέχει εξυπηρέτηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των επισκεπτών και να τους εξασφαλίσει μια μοναδική και ευχάριστη εμπειρία.

Την Τρίτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, από τις 13.00 έως τις 17.00, ανοίγει τις πόρτες τις μόνιμης Συλλογής του δωρεάν για άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και έναν συνοδό, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη Συλλογή σε ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες περιήγησης.

Με στόχο η επίσκεψη στο Μουσείο να μπορεί να αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία για όλους, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, με γνώμονα την συμπερίληψη, έχει εξασφαλίσει ότι την Τρίτη 2 Απριλίου – ημέρα που το Μουσείο κανονικά είναι κλειστό – άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και οι συνοδοί τους θα μπορούν να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους της μόνιμης Συλλογής του σε συνθήκες ήρεμες, με όσο το δυνατόν λιγότερα πολυαισθητηριακά ερεθίσματα.

Γνωρίζοντας πως οι πολυσύχναστοι και μη οικείοι χώροι, καθώς και τα μέρη με πλούσια πολυαισθητηριακά ερεθίσματα, μπορεί να αποτελέσουν μια πρόκληση για τα αυτιστικά άτομα και τα άτομα με διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Happy Act, έχει ολοκληρώσει ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προσβασιμότητας για νευροδιαφορετικά άτομα (άτομα με αυτισμό και άτομα με διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας). Το πρόγραμμα προσβασιμότητας περιλαμβάνει Ειδική επιτόπια σήμανση, Χάρτη Αισθητηριακής Προσβασιμότητας, κοινωνική ιστορία (social story), παροχή sensory kits, και φυσικά την κατάλληλη ειδική επιμόρφωση του προσωπικού του Μουσείου.

Οι επισκέπτες μπορούν να απευθυνθούν στους υπαλλήλους που βρίσκονται στο Μουσείο για να τους κατευθύνουν κατάλληλα. Το προσωπικό του Μουσείου έχει λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση προκειμένου να είναι σε θέση να παρέχει εξυπηρέτηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των επισκεπτών και να τους εξασφαλίσει μια μοναδική, φιλική και ευχάριστη εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες: 210 0102156, education@goulandris.gr & https://goulandris.gr/el/events/world-autism-awareness-day-2024

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.