«Ανακαλύπτοντας τα Μουσικά Όργανα»: Προσβάσιμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Προσβάσιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με οπτική ή/και νευροαναπτυξιακή αναπηρία. Μια συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τη liminal.

Τα μουσικά όργανα δίνουν ραντεβού, σε οικογένειες με παιδιά 6 ετών και άνω, για μια «ανεπίσημη» συνάντηση γνωριμίας, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας τα μουσικά όργανα», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο πλαίσιο διεύρυνσης της συμπεριληπτικότητας των εκπαιδευτικών δράσεων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το εργαστήριο είναι προσβάσιμο σε παιδιά με οπτική ή/και νευροαναπτυξιακή αναπηρία.

Η εκπαιδευτική δράση

«Ανακαλύπτοντας τα μουσικά όργανα ‒ Τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας»

Οι ομάδες των μουσικών οργάνων που συνθέτουν τη συμφωνική ορχήστρα θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια των παιδιών με τους μουσικούς της Underground Youth Orchestra και υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή της και μαέστρου Κώστα Ηλιάδη.

Γιατί, πώς, από τι, πότε… Κάθε μουσικό όργανο είναι ένας μικρός λαβύρινθος τεχνικής και γνώσης που εξάπτει την περιέργεια μικρών και μεγάλων. Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα απαντηθούν, καθώς τα μουσικά όργανα μάς δίνουν ραντεβού σε μια… ανεπίσημη συνάντηση γνωριμίας, όπου μπορούμε να πλησιάσουμε, να αγγίξουμε, να διακόψουμε, να ρωτήσουμε, να γελάσουμε δυνατά, να καταλάβουμε, να χειροκροτήσουμε. Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν όταν τα όργανα κατεβαίνουν από τη σκηνή και σε απόσταση… αναπνοής αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό liminal.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-Κυριακή  21.01.2024:  Έγχορδα

-Κυριακή  11.02.2024:  Πιάνο, άρπα

-Κυριακή  25.02.2024:  Ξύλινα πνευστά

-Κυριακή  03.03.2024:  Χάλκινα πνευστά

-Κυριακή  07.04.2024:  Κρουστά

Οι κυριακάτικες συναντήσεις, που απευθύνονται σε οικογένειες με παιδιά από 6 ετών, πραγματοποιούνται από τις 12:00 έως τις 13:00, στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών.

Τα παιδιά με αναπηρία ενθαρρύνονται να προσέρχονται 20 λεπτά νωρίτερα από την ώρα έναρξης του εργαστηρίου, με στόχο την πραγματοποίηση απτικής ξενάγησης, την γνωριμία με τους συντελεστές και την εξοικείωση με τον χώρο διεξαγωγής.

Η δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα και στην απτική ξενάγηση γίνεται με τηλεφωνική κράτηση στο 210 72 82 348 & 363 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00) ή με αποστολή email στο kids@megaron.gr.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

-Κόστος μεμονωμένης συμμετοχής

€15.00 (1 παιδί & 1 συνοδός), επιπλέον παιδί: €8.00

-Κόστος συμμετοχής στον κύκλο των 5 συναντήσεων

€60.00 (1 παιδί & 1 συνοδός), επιπλέον παιδί: €32.00

Τοποθεσία: Αίθουσα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ΧΑΡΤΗΣ).

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.