Ινστιτούτο Prolepsis: Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για τις εξαρτήσεις στην εφηβεία

H εξάρτηση και ο εθισμός αποτελούν ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο που μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη ζωή τόσο των παιδιών/εφήβων όσο και των ενηλίκων. Η εξάρτηση από τον καπνό, ο εθισμός στο διαδίκτυο και στα social media, και η κατάχρηση αλκοόλ είναι μερικές μόνο από τις μορφές των εξαρτήσεων.

Η πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων σε παιδιά και εφήβους είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας τους, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Καθώς ο εθισμός μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στη ζωή τους, είναι σημαντικό να κρατάμε ανοιχτή επικοινωνία με τα παιδιά και να διατηρούμε μη επικριτική στάση σχετικά με τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Ποια είναι τα σημάδια εξάρτησης από τον καπνό και το αλκοόλ και του εθισμού στο διαδίκτυο; Με ποιους τρόπους μπορούμε να προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε τις εξαρτήσεις των παιδιών και των εφήβων;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα δοθούν στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Μιλάμε με τους ειδικούς για την Εξάρτηση από το Αλκοόλ, το Κάπνισμα και το Διαδίκτυο» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι για το παιδί μου».

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου (18:00 – 19:00) και η παρακολούθησή του είναι δωρεάν.

Για εγγραφή στο διαδικτυακό σεμινάριο: https://t.ly/_8NJi

Πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου»

Το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου» υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με την υποστήριξη της NN Hellas και αποσκοπεί στην προαγωγή της ψυχικής υγείας του παιδιού και της οικογένειας, μέσα από δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιούνται διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με τη δωρεάν συμμετοχή του κοινού, για σημαντικά ζητήματα ψυχικής υγείας που απασχολούν το παιδί, τον έφηβο και ολόκληρη την οικογένεια.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου»: https://noiazomai.prolepsis.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.