Οι κατάλληλες ασκήσεις για τις αρθρώσεις

Δείτε ποιας μορφής άσκηση μπορεί να σας ανακουφίζει από τον πόνο των αρθρώσεων στην περίπτωση που πάσχετε από αρθρίτιδα

Η ήπια άσκηση ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθάει στην επαναφορά της κινητικότητας των αρθρώσεων. Δεν θα ήταν σωστό, ωστόσο, να ξεκινήστε οποιαδήποτε μορφής άσκηση, προτού συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα σας συστήσει την κατάλληλη άσκηση ως ένα μέρος της συνολικής σας θεραπείας. Ακόμη, η άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρείτε το βάρος σας φυσιολογικό, γεγονός που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Υπάρχουν τριών ειδών ασκήσεις:

α) Κινητικότητας, που σκοπό έχουν να αποκαταστήσουν την κινητικότητα των μελών που πάσχουν.

β) Ασκήσεις ενδυνάμωσης.

γ) Αερόβιες ασκήσεις.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και κινητικότητας πρέπει να γίνονται υπό την καθοδήγηση φυσιοθεραπευτή στο πλαίσιο της κινησιοθεραπείας. Ο φυσιοθεραπευτής μπορεί ακόμη να σας δείξει μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

H αεροβική γυμναστική, όπως το ποδήλατο, το κολύμπι ή το περπάτημα για 30 λεπτά τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα, μπορεί να σας προσφέρουν σημαντική βοήθεια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν σας προκαλούν πόνο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πνιγμός στη θάλασσα: Μέτρα πρόληψης και πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού

Η Ελλάδα κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από πνιγμό παγκοσμίως, καθώς κάθε χρόνο χάνονται 300 - 400 ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα ή σε πισίνες.

Run-Bike-Care: Δράση γιορτής για τους επιζώντες του καρκίνου από το Κ.Ε.Φ.Ι.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών – Φίλων Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει τη δράση Run-Bike-Care, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο.

ΕΠΙΟΝΗ: Στο πλευρό των ατόμων με καρδιοπάθεια αλλά και των φροντιστών τους

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 15:30, την 6η ανοιχτή ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους”.