Οι κατάλληλες ασκήσεις για τις αρθρώσεις

Δείτε ποιας μορφής άσκηση μπορεί να σας ανακουφίζει από τον πόνο των αρθρώσεων στην περίπτωση που πάσχετε από αρθρίτιδα

Η ήπια άσκηση ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθάει στην επαναφορά της κινητικότητας των αρθρώσεων. Δεν θα ήταν σωστό, ωστόσο, να ξεκινήστε οποιαδήποτε μορφής άσκηση, προτού συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα σας συστήσει την κατάλληλη άσκηση ως ένα μέρος της συνολικής σας θεραπείας. Ακόμη, η άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρείτε το βάρος σας φυσιολογικό, γεγονός που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Υπάρχουν τριών ειδών ασκήσεις:

α) Κινητικότητας, που σκοπό έχουν να αποκαταστήσουν την κινητικότητα των μελών που πάσχουν.

β) Ασκήσεις ενδυνάμωσης.

γ) Αερόβιες ασκήσεις.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και κινητικότητας πρέπει να γίνονται υπό την καθοδήγηση φυσιοθεραπευτή στο πλαίσιο της κινησιοθεραπείας. Ο φυσιοθεραπευτής μπορεί ακόμη να σας δείξει μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

H αεροβική γυμναστική, όπως το ποδήλατο, το κολύμπι ή το περπάτημα για 30 λεπτά τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα, μπορεί να σας προσφέρουν σημαντική βοήθεια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν σας προκαλούν πόνο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πώς μπορώ να ελέγξω τον σφυγμό μου;

Ο φυσιολογικός σφυγμός κυμαίνεται ανάλογα τον οργανισμό μεταξύ 60...

Πόσες ακτινογραφίες είναι ασφαλείς;

Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλόγιστα ακτινογραφίες. Η ακτινοβολία που δεχόμαστε από τις ακτινογραφίες δρα αθροιστικά στους ιστούς και επιβαρύνει μακροπρόθεσμα την υγεία μας.

Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γιατρό σας

Διαβάστε τις ερωτήσεις που δεν πρέπει να ξεχάσετε να...