Οι κατάλληλες ασκήσεις για τις αρθρώσεις

Δείτε ποιας μορφής άσκηση μπορεί να σας ανακουφίζει από τον πόνο των αρθρώσεων στην περίπτωση που πάσχετε από αρθρίτιδα

Η ήπια άσκηση ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθάει στην επαναφορά της κινητικότητας των αρθρώσεων. Δεν θα ήταν σωστό, ωστόσο, να ξεκινήστε οποιαδήποτε μορφής άσκηση, προτού συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα σας συστήσει την κατάλληλη άσκηση ως ένα μέρος της συνολικής σας θεραπείας. Ακόμη, η άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρείτε το βάρος σας φυσιολογικό, γεγονός που αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.

Υπάρχουν τριών ειδών ασκήσεις:

α) Κινητικότητας, που σκοπό έχουν να αποκαταστήσουν την κινητικότητα των μελών που πάσχουν.

β) Ασκήσεις ενδυνάμωσης.

γ) Αερόβιες ασκήσεις.

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και κινητικότητας πρέπει να γίνονται υπό την καθοδήγηση φυσιοθεραπευτή στο πλαίσιο της κινησιοθεραπείας. Ο φυσιοθεραπευτής μπορεί ακόμη να σας δείξει μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

H αεροβική γυμναστική, όπως το ποδήλατο, το κολύμπι ή το περπάτημα για 30 λεπτά τουλάχιστον 2 με 3 φορές την εβδομάδα, μπορεί να σας προσφέρουν σημαντική βοήθεια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν σας προκαλούν πόνο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ECDC: Προστατέψετε την υγεία σας το καλοκαίρι από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) που αυξάνονται ανησυχητικά, ειδικά μεταξύ των νέων κατά την θερινή περίοδο.

Κάπνισμα: 2 βίντεο για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Με το μήνυμα «Η νέα γενιά έρχεται, το κάπνισμα φεύγει», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί σε συλλογική προσπάθεια για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το κάπνισμα.

«Echoes – Αντίλαλοι»: Έκθεση φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο: «Echoes – Αντίλαλοι».