Πώς θα αποφύγετε τα ατυχήματα στην κουζίνα

Η κουζίνα  μπορεί δυστυχώς να είναι μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της κατοικίας σας. Επειδή εκεί βρίσκονται  αρκετά αιχμηρά αντικείμενα, εργαλεία και γυαλικά, η υιοθέτηση των κατάλληλων τακτικών ασφαλείας βοηθά στην αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών. Δείτε τις ακόλουθες συμβουλές για μεγαλύτερη ασφάλεια στην κουζίνας  σας…

  • Εάν έχετε παιδιά στο σπίτι, μην τοποθετείτε αιχμηρά μαχαίρια ή εργαλεία σε εύκολα προσβάσιμα σημεία από τον πάγκο.
  • Ομοίως, κρατήστε όλα τα εύθραυστα αντικείμενα από γυαλί ή κεραμικό μακριά από τα παιδιά.Τα δοχεία τσαγιού και τα γυάλινα σκεύη θρυμματίζονται εύκολα.Όταν σπάνε διασπείρουν αιχμηρά θραύσματα στο πάτωμα που μπορείτε να τα πατήσετε και να γλιστρήσετε.
  • Ποτέ μην σκαρφαλώνετε στον πάγκο για να πιάσετε αντικείμενα που δεν φθάνετε.
  • Διατηρήστε τα δάπεδα της κουζίνας καθαρά. Η συσσώρευση λίπους μπορεί προκαλέσει ατύχημα λόγω πτώσης εξαιτίας της ολισθηρότητας του δαπέδου.
  • Για να μην τραυματιστείτε όταν κόβετε τα τρόφιμα, προσέξτε να μην εξέχουν τα δάχτυλα και να είναι όσο το δυνατό πιο κάθετα στον πάγκο της κουζίνας ή να σχηματίζουν μπουνιά, με την οποία σταθεροποιείτε το αντικείμενο.
  • Τοποθετήστε τη λαβή του τηγανιού από τη μέσα πλευρά της κουζίνας, ώστε να μην εξέχει
  • Αποφύγετε να τοποθετείτε βαριά αντικείμενα στα πάνω ράφια της κουζίνας.
  • *Χρησιμοποιείτε πάντα χοντρά υφασμάτινα γάντια, όταν πρόκειται να μεταφέρετε μια κατσαρόλα με ζεστό φαγητό ή όταν πρέπει να βγάλετε το ταψί από το φούρνο κτλ.
  • *Αν χρησιμοποιείτε χύτρα ταχύτητας παλαιού τύπου, θα πρέπει να φοράτε γάντια, για να χαλαρώσετε τη βαλβίδα της για να φύγει ο ατμός.
  • *Όταν πλένετε τα ποτήρια, καλό είναι να φοράτε γάντια, για να περιορίσετε τον κίνδυνο να κοπείτε σε περίπτωση που σπάσετε κάποιο με το χέρι σας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Το Σάββατο 1η Ιουνίου περπατάμε όλοι μαζί στην “Οδό Καρδιάς”

Με σύνθημα «Περπατάμε μαζί. Φροντίζουμε την καρδιά μας. Αλλάζουμε τρόπο ζωής», το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας μας καλεί να περπατήσουμε μαζί στην «ΟΔΟ ΚΑΡΔΙΑΣ», το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στον Δήμο Μαραθώνος.

10η Διεθνής Ημέρα της Γιόγκα στο Ζάππειο

O Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας σε συνεργασία με την Ινδική Πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή την 10η Διεθνή Ημέρα της Γιόγκα, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Yoga for Women empowerment”, την Κυριακή 16 Ιουνίου, στον κήπο του Ζαππείου.

Συμβολική πεζοπορία 4χλμ. στον Υμηττό για τους Επιζώντες του Καρκίνου

Η Astellas Hellas, στο πλαίσιο της νέας εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, διοργανώνει με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ συμβολική πεζοπορία 4 χλμ στο δάσος του Υμηττού.