Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Δράσεις εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέχει διαχρονικά υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας (ΠΒΨΥ ) αποτελούν ένα απαραίτητο εργαλείο που περιλαμβάνει τις γνώσεις για τη φροντίδα και την υποστήριξη ατόμων που βιώνουν κάποια κατάσταση κρίσης ή έκτακτης ανάγκης. Η αναγκαιότητά τους είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένη, τόσο για τον κάθε πολίτη όσο και για επαγγελματίες, ειδικά σε συγκεκριμένους χώρους και ρόλους απασχόλησης.

Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης, παρέχει διαχρονικά υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για την προαγωγή της ψυχικής υγείας. Λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και εξελίξεις, προγραμματίζει την υλοποίηση εκπαίδευσης σε πολίτες, φορείς και συλλόγους στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας (ΠΒΨΥ).

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας διασφαλίζουν:

-τη σωστή προσέγγιση και παρέμβαση,

-την ανακούφιση των πληγέντων και των ατόμων που βρίσκονται σε κρίση,

-την πρόληψη της εξέλιξης του στρες και της βίωσης του τραύματος σε επιδείνωση και περαιτέρω συναισθηματική διαταραχή,

-την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των πληγέντων και των ατόμων σε κρίση.

Η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας υλοποιείται σε ενότητες διαφορετικής διάρκειας, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εκπαιδευόμενων και προσφέρει συνοπτικά τις εξής γνώσεις:

– τι είναι, τι δεν είναι και ποια είναι τα οφέλη των ΠΒΨΥ,

– πού και πότε χρειάζεται να παρασχεθούν ΠΒΨΥ,

– σε ποιους παρέχονται και πώς – βασικές αρχές ΠΒΨΥ,

– καλή επικοινωνία: πράγματα που λέμε και κάνουμε,

– κακή επικοινωνία: πράγματα που δεν λέμε και δεν κάνουμε,

– αυτοφροντίδα των ατόμων που παρέχουν ΠΒΨΥ.

Την εκπαίδευση υλοποιούν έμπειροι και άρτια καταρτισμένοι επαγγελματίες ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί, που απασχολούνται στον Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ονοματεπώνυμο, πόλη και στοιχεία επικοινωνίας) στην ηλεκτρονική διεύθυνση : swd@redcross.gr ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 210 3639538, Δευτέρα – Παρασκευή 8:00 – 15:00 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.redcross.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.