Ημερίδα για την πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας

Στόχος της ημερίδας είναι να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας και τη συναίνεση ως εργαλείο και προϋπόθεση για ισότιμες διαπροσωπικές σχέσεις.

Το Κέντρο Διοτίμα, το Genderhood και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ διοργανώνουν ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης εντός και εκτός διαδικτύου, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 11:00 – 13:00, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144, Αθήνα).

Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα «Τι μπορούμε να κάνουμε για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και παρενόχλησης εντός και εκτός διαδικτύου;». Στόχος της ημερίδας είναι να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας και τη συναίνεση ως εργαλείο και προϋπόθεση για ισότιμες διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και να παρουσιαστεί η εμπειρία, οι καλές πρακτικές και οι προτάσεις πολιτικής που έχουν αναδειχθεί στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου PRESS.

Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε επαγγελματίες πεδίου, δημοσιογράφους και φορείς της Πολιτείας και της Κοινωνίας των Πολιτών που επιθυμούν να ενημερωθούν και να συμβάλουν στην καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας.

H ημερίδα εντάσσεται στο έργο “PRESS: Πρόληψη – Απόκριση – Υποστήριξη νεαρών επιζωσών σεξουαλικής (διαδικτυακής) παρενόχλησης και βίας” του CERV Project Grants που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση της ΕΕ. Συντονιστής φορέας είναι το Κέντρο Διοτίμα και εταίροι το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και το Genderhood.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.