ΕΛΛΟΚ: Συνεδρίες Ευζωίας μέσω του Γέλιου για ασθενείς με εμπειρία καρκίνου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κίνηση για ζωή», η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) προσφέρει σε ανθρώπους με εμπειρία καρκίνου διαδικτυακές συνεδρίες Ευζωίας μέσω του Γέλιου και της Γελωτοθεραπείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΛ.Ο.Κ., «το γέλιο είναι η θεραπεία της ψυχής και η ανάσα που χρειάζεται το σώμα! Σκοπός των συνεδριών αυτών είναι να προάγουμε το «γελώ χωρίς αιτία», που μας φέρνει σε επαφή με τα συναισθήματά μας, κυρίως με το πρωτογενές συναίσθημα της χαράς. Το αποτέλεσμα είναι να αυξήσουμε τη ψυχοσωματική μας ανθεκτικότητα, να έχουμε δηλαδή πολλά σημαντικά οφέλη για το σώμα, την ψυχή, τον νου».

Οι διαδικτυακές συνεδρίες Ευζωίας μέσω του Γέλιου και της Γελωτοθεραπείας πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 11:30 πμ – 12:30 μμ, υπό την καθοδήγηση της Γελωτολόγου – Γελωτοθεραπεύτριας Ηλιάνας Κυνηγοπούλου.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/xqrfyZNU5cJqMwui9

Πρόγραμμα «Κίνηση για Ζωή»

Η «Κίνηση για Ζωή» είναι μία πρωτοβουλία της ΕΛΛ.Ο.Κ. που περιλαμβάνει μια σειρά από διαδικτυακές συνεδρίες διαφορετικών τύπων ήπιας άσκησης, που προάγουν την ποιότητα ζωής και την ευεξία των ατόμων με εμπειρία καρκίνου.

Αναγνωρίζοντας την ευεργετική επίδραση της άσκησης στην ποιότητα ζωής και την ευεξία των ατόμων με καρκίνο, η ΕΛΛΟΚ υλοποιεί τη δράση με τη συνεργασία εξειδικευμένων φορέων, που υλοποιούν προγράμματα ασκήσεων Πιλάτες, Τσι Γκονγκ, Λειτουργικής Γυμναστικής, Face Yoga και Γελωτοθεραπείας, ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΛΛΟΚ στο τηλέφωνο: 210 7710335 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 18.00) ή να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: https://ellok.org/koinoniki-drasi/#kinisi-gia-zoi.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Δωρεά και Διαχείριση Φαρμάκων»: Ενημερωτική Ημερίδα  του GIVMED

Η GIVMED, η μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην άμεση πρόσβαση των ανθρώπων στα φάρμακα που χρειάζονται, διοργανώνει μια ακόμη ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Δωρεά και Διαχείριση Φαρμάκων».

Organmeetings: Γιατί η δωρεά οργάνων μας αφορά όλους!

Τα Organmeetings είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.

Οι ιατρικές εξετάσεις που είναι αναγκαίες για όλους μετά τα 50

Εάν είστε άνω των 50 ετών, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εντοπίσετε έγκαιρα πιθανά προβλήματα υγείας είναι η προληπτική φροντίδα υγείας.