8ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΛΛΟΚ: Ο άνθρωπος στο επίκεντρο

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛ.Ο.Κ. διοργανώνει στις 2, 3 & 4 Φεβρουαρίου 2024, το 8ο Ετήσιο Συνέδριό της με τίτλο: «Ο Άνθρωπος στο Επίκεντρο: Συν-δημιουργώντας το πλαίσιο». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens στην Αθήνα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2).

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Ετήσιου Συνεδρίου της ΕΛΛ.Ο.Κ. έχει όπως κάθε χρόνο ως σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία τιμάται στις 4 Φεβρουαρίου και στόχο έχει την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων πολιτικής της υγείας και των εξελίξεων που επηρεάζουν την ποιότητα της παρεχόμενης ογκολογικής περίθαλψης και φροντίδας στη χώρα μας, τα οποία και θα αποτελέσουν τους κύριους άξονες δράσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τη νέα χρονιά.

Το Συνέδριο, το οποίο μετά από εφτά χρόνια επιτυχούς διεξαγωγής του έχει πλέον καθιερωθεί ως η κορυφαία ετήσια δράση της ΕΛΛ.Ο.Κ., φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία γόνιμου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην ογκολογική περίθαλψη συμβάλλοντας στη βελτίωσή της και ενισχύοντας τον ρόλο των ασθενών στις αποφάσεις που αφορούν τη θεραπεία και την ποιότητα ζωής τους.

To 8o Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου εντάσσεται στο πλαίσιο της τριετούς (2021-2024) Εκστρατείας της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου (U.I.C.C) για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.

Η θεματολογία του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

-Η αντιμετώπιση του καρκίνου ως προτεραιότητα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

-Η αναθεώρηση της πολιτικής για το φάρμακο ως προϋπόθεση για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας.

-Η πρόληψη ως στρατηγική επιλογή για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

-Οι συννοσηρότητες και η ανάγκη για μία ολοκληρωμένη διεπιστημονική προσέγγιση στη φροντίδα του καρκίνου.

-Η ποιότητα στη φροντίδα & η ασφάλεια των ασθενών ως προϋπόθεση για ένα αποδοτικό μοντέλο ογκολογικής περίθαλψης.

-Προς ένα νέο περιβάλλον στην ογκολογία: ιατρική  ακριβείας, τεχνητή νοημοσύνη, κλινική έρευνα.

-Εστιάζοντας στην επιβίωση-Καταπολεμώντας τις ανισότητες: το δικαίωμα στη λήθη, υποστήριξη μετά την θεραπεία, ειδικές ανάγκες παιδιών & νέων ενηλίκων

-Η επίδραση του καρκίνου στην ψυχική υγεία.

-Κάθε ενότητα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, επιστημόνων, πολιτικών και εκπροσώπων των ασθενών.

Διεθνούς κύρους ομιλητές θα τιμήσουν με την παρουσία τους το 8ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ:

Δρ. Francoise Meunier, που έχει εργαστεί επί σειρά ετών στον Ευρωπαϊκό χώρο για την αναγνώριση του Δικαιώματος στη Λήθη και την εξάλειψη των οικονομικών διακρίσεων που υφίστανται οι επιβιώσαντες από καρκίνο, θα παραστεί ως κεντρική ομιλήτρια στην αντίστοιχη ενότητα.

-Στον τομέα των πολιτικών υγείας για τον καρκίνο, ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η συμμετοχή του Prof Andreas Charalambous, Προέδρου του European Cancer Community Foundation και πρώην Προέδρου της European Cancer Organization (ECO). Θα παρουσιάσει το Μανιφέστο της ECO για τις Ευρωεκλογές του 2024 το οποίο αποτελεί κεντρικό αίτημα της ευρωπαϊκής ογκολογικής κοινότητας και περιλαμβάνει συστάσεις για την επικαιροποίηση και προσαρμογή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης κατά του Καρκίνου, με στόχο την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, μείωση των ανισοτήτων και σύγκλιση των χωρών μελών της ΕΕ, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

-O Πρόεδρος της All.Can International Prof. Matti Aapro θα παρουσιάσει την πανευρωπαϊκή μελέτη με τίτλο «Cancer Efficiency Metrics Study», μία πρωτοβουλία πολιτικής έρευνας για την ανάδειξη των παραμέτρων μέτρησης της αποτελεσματικότητας στη φροντίδα του καρκίνου και το όφελος που μπορεί να προκύψει από μία πιλοτική εφαρμογή της στη χώρα μας.

Dr Zoao Breda, Επικεφαλής του γραφείου Ποιότητας Φροντίδας και Ασφάλειας των ασθενών του Π.Ο.Υ στην Αθήνα και Ειδικός Σύμβουλος του Διευθυντή της Περιφέρειας Ευρώπης, ο οποίος θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις συστάσεις του Π.Ο.Υ. για την εφαρμογή διαδικασιών για την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια των ασθενών.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Επιστημονικών Ιατρικών Εταιρειών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδοθούν ζωντανά από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛ.Ο.Κ. στο Facebook. Περισσότερες πληροφορίες: https://ellok.org/sinedria/2024/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου: 49% των εφήβων έχει βιώσει βία στο διαδίκτυο

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα πανελλήνιας έρευνας που πραγματοποίησε το  Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ σε 4.800 εφήβους, για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις του φαινομένου της βίας στο διαδίκτυο.

Μνημόνιο Συνεργασίας Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης και ΕΛΛΟΚ

Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού Ασθενή & Forum Ασθενών».

«Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε»: 2ο Διεθνές Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ διοργανώνει το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε: εξετάζοντας κριτικά τον μισαναπηρισμό και την εξιδανικευμένη κανονικότητα».