Το φυλλικό οξύ προστατεύει τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Δείτε τι αποκαλύπτουν οι μελέτες για το ευεργετικό αυτό συστατικό και μάθετε σε ποιες τροφές θα το βρείτε

Στο πλαίσιο γερμανικής μελέτης οι ειδικοί παρακολούθησαν 800 εθελοντές για 3 χρόνια. Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους μισούς συμμετέχοντες να λάβουν 800 mcg φυλλικού οξέως και από τους υπόλοιπους συμπληρώματα ή 1 ψευδοφάρμακο καθημερινά. Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το φυλλικό οξύ μείωσε την ταχύτητα απώλειας μνήμης και πνευματικής ικανότητας των συμμετεχόντων της πρώτης ομάδας.

Σε άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως η υψηλή πρόσληψη φυλλικού οξέος οδήγησε σε μείωση του κινδύνου εμφάνισης Νόσου Αλτσχάιμερ.

 

Τα συμπεράσματα

 

Σχεδόν όλες οι έρευνες σχετικά με το φυλλικό οξύ έχουν δείξει ότι βοηθά στη διατήρηση της πνευματικής ευστροφίας. Οι επιστήμονες από το Rush Institute μάλιστα υποστηρίζουν ότι το φυλλικό οξύ αποτρέπει την άνοια. Υποθέτουν πως η έλλειψη βιταμίνης Β12 –που είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευτεί– στους ηλικιωμένους συμμετέχοντες, μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Που θα το βρείτε

Για να μην λείψει από τον οργανισμό σας αυτό το φυσικό ενισχυτικό του εγκεφάλου θα πρέπει να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με ορισμένες τροφές που το περιέχουν.  Θα το βρείτε στα μη αποφλοιωμένα δημητριακά, στις ζωικές τροφές (κυρίως συκώτι), στο μητρικό και αγελαδινό γάλα, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και στα όσπρια.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ερευνητές εντόπισαν περιοχές του εγκεφάλου που επηρεάζονται από την υψηλή πίεση και σχετίζονται με την άνοια

Ερευνητές εντόπισαν για πρώτη φορά συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου που έχουν υποστεί βλάβη από την υψηλή αρτηριακή πίεση και μπορεί να συμβάλουν στη μείωση των νοητικών διεργασιών και στην ανάπτυξη άνοιας.

Πώς μπορεί να επηρεάσει η νηστεία τον οργανισμό μας;

Καθώς ξεκίνησε η νηστεία της Σαρακοστής, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να απέχουν από κάποια, είτε από όλα τα ζωικά προϊόντα

Οι μισές παρτίδες μελιού που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν υποψίες ότι είναι νοθευμένες

Περίπου οι μισές από τις παρτίδες μελιού που εισάγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν υποψίες ότι είναι νοθευμένες, κυρίως μέσω της προσθήκης σιροπιών ζάχαρης