Το φυλλικό οξύ προστατεύει τον ανθρώπινο εγκέφαλο

Δείτε τι αποκαλύπτουν οι μελέτες για το ευεργετικό αυτό συστατικό και μάθετε σε ποιες τροφές θα το βρείτε

Στο πλαίσιο γερμανικής μελέτης οι ειδικοί παρακολούθησαν 800 εθελοντές για 3 χρόνια. Οι επιστήμονες ζήτησαν από τους μισούς συμμετέχοντες να λάβουν 800 mcg φυλλικού οξέως και από τους υπόλοιπους συμπληρώματα ή 1 ψευδοφάρμακο καθημερινά. Κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το φυλλικό οξύ μείωσε την ταχύτητα απώλειας μνήμης και πνευματικής ικανότητας των συμμετεχόντων της πρώτης ομάδας.

Σε άλλη μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως η υψηλή πρόσληψη φυλλικού οξέος οδήγησε σε μείωση του κινδύνου εμφάνισης Νόσου Αλτσχάιμερ.

 

Τα συμπεράσματα

 

Σχεδόν όλες οι έρευνες σχετικά με το φυλλικό οξύ έχουν δείξει ότι βοηθά στη διατήρηση της πνευματικής ευστροφίας. Οι επιστήμονες από το Rush Institute μάλιστα υποστηρίζουν ότι το φυλλικό οξύ αποτρέπει την άνοια. Υποθέτουν πως η έλλειψη βιταμίνης Β12 –που είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευτεί– στους ηλικιωμένους συμμετέχοντες, μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Που θα το βρείτε

Για να μην λείψει από τον οργανισμό σας αυτό το φυσικό ενισχυτικό του εγκεφάλου θα πρέπει να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με ορισμένες τροφές που το περιέχουν.  Θα το βρείτε στα μη αποφλοιωμένα δημητριακά, στις ζωικές τροφές (κυρίως συκώτι), στο μητρικό και αγελαδινό γάλα, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και στα όσπρια.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Lisa και Peter Marshall: Όταν η αγάπη νικά την απώλεια μνήμης

Η Lisa και ο Peter Marshall είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο μέχρι τη στιγμή που ο Peter διαγνώστηκε με πρώιμη μορφή Αλτσχάιμερ.

Η Μεσογειακή Διατροφή είναι μια υγιεινή δίαιτα που καλύπτει όλες τις θρεπτικές ανάγκες του οργανισμού

Διαβάστε τι αναφέρει για τη μεσογειακή διατροφή η Καλλιόπη Γεωργακούλη επίκουρη  καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η σωστή διατροφή είναι στο δικό σου χέρι

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι ενημερώθηκαν για τη σωστή διατροφή & 120 έκαναν λιπομέτρηση στη δράση μας στο Σύνταγμα Γιατί (και) η σωστή διατροφή #EinaiStoDikoSouXeri