«Η διατροφική δικαιοσύνη στα σχολεία»: Εικαστική έκθεση με έργα μαθητών

Περισσότερες από 300 αφίσες από σχολεία σε Ελλάδα και εξωτερικό εκτίθενται στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα.

Άνοιξε τις πόρτες της στην Αθήνα η εικαστική έκθεση με θέμα «Η διατροφική δικαιοσύνη στα σχολεία». Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σχολείων που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης 2024 της Μαθητικής Εκστρατείας της ActionAid που για 20η χρονιά κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2024 εντάσσεται στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος «Η δύναμη στο πιάτο σου», το οποίο υλοποιείται με τη χορηγία της Lidl Ελλάς τα δύο τελευταία χρόνια.

Κεντρική δράση για τη φετινή χρονιά ήταν η δημιουργία αφίσας από τα σχολεία με βασικό θέμα και σύνθημα τη διατροφική δικαιοσύνη, τη δίκαιη δηλαδή πρόσβαση των ανθρώπων σε επαρκές και υγιεινό φαγητό και την παραδοχή ότι η υγιεινή διατροφή είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Το εκπαιδευτικό πακέτο της Δράσης περιλάμβανε έναν οδηγό δράσεων και δραστηριοτήτων, ένα παιχνίδι ρόλων με κάρτες για όλη την τάξη και έναν χάρτη με τοπικά ελληνικά προϊόντα ανά νομό.

Η συμμετοχή των σχολείων ήταν πολύ μεγάλη, καθώς φέτος συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 300 αφίσες από σχολεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι οποίες εκτίθενται στο Κέντρο της ActionAid στην Αθήνα (Πέτρας 93, Κολωνός) μέχρι τις 14 Ιουνίου, τις παρακάτω μέρες και ώρες:

-Για οργανωμένες ομάδες σχολείων κάθε Τρίτη 10:00-13:00.

-Για το κοινό κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 13:00-16:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω email στο despoina.kardogerou@actionaid.org και τηλεφωνικά στο 212.000.6348.

Τα podcast του προγράμματος

Μια ανασκόπηση του προγράμματος «Η δύναμη στο πιάτο σου» είναι διαθέσιμη μέσα από τη σειρά Podcast τριών επεισοδίων με τίτλο «Η διατροφική δικαιοσύνη στα σχολεία». Στα podcast συμμετέχουν  εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, της ActionAid και της Lidl Ελλάς, καθώς και η σεφ Γωγώ Δελογιάννη και είναι διαθέσιμα στη σελίδα του προγράμματος.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ECDC: Προστατέψετε την υγεία σας το καλοκαίρι από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) που αυξάνονται ανησυχητικά, ειδικά μεταξύ των νέων κατά την θερινή περίοδο.

Κάπνισμα: 2 βίντεο για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Με το μήνυμα «Η νέα γενιά έρχεται, το κάπνισμα φεύγει», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί σε συλλογική προσπάθεια για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το κάπνισμα.

«Echoes – Αντίλαλοι»: Έκθεση φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο: «Echoes – Αντίλαλοι».