Μπορεί ο καφές να ερεθίσει το στομάχι μου;

Προκαλεί ο καφές πεπτικά προβλήματα; Είναι προτιμότερο να τον πίνετε με γεμάτο ή άδειο στομάχι; Διαβάστε τι λένε οι έρευνες…

Οι έρευνες δείχνουν ότι ο καφές μπορεί να διεγείρει την παραγωγή οξέος του στομάχου. Έτσι, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο καφές ερεθίζει το στομάχι τους. Επίσης θεωρείται ότι επιδεινώνει τα συμπτώματα των εντερικών διαταραχών ,όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) και προκαλεί καούρα, ναυτία, παλινδρόμηση οξέος και δυσπεψία.

Μερικοί προτείνουν ότι το να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι είναι ιδιαίτερα επιβλαβές, καθώς δεν υπάρχει άλλη τροφή που να εμποδίζει το οξύ να βλάψει τον βλεννογόνο του στομάχου σας. Ωστόσο, οι περισσότερες μελέτες δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και των πεπτικών προβλημάτων – ανεξάρτητα από το αν τον πίνουμε με άδειο ή γεμάτο στομάχι. Ενώ ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στον καφέ και εμφανίζει τακτικά καούρα, έμετο ή δυσπεψία, η συχνότητα και η σοβαρότητα αυτών των συμπτωμάτων παραμένει σταθερή, ανεξάρτητα από το αν τον πίνουν με άδειο στομάχι ή με φαγητό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στο πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας. Εάν αντιμετωπίζετε πεπτικά προβλήματα όταν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι, αλλά όχι όταν τον πίνετε μετά ένα γεύμα, σκεφτείτε να προσαρμόσετε την κατανάλωσή του αναλόγως.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Dentist Pass: δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για 700.000 παιδιά

Ξεκινά μετά το Πάσχα η δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά ηλικίας από 6 ως 12 ετών μέσω του Dentist Pass.

 Λόξυγκας: Πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Είναι ενοχλητικός και τις περισσότερες φορές μας προκαλεί αμηχανία. Όμως μπορεί να είναι και «καμπανάκι» για κάποιο πρόβλημα στον οργανισμό.

Βασικές πρώτες βοήθειες για να βοηθήσετε κάποιον που «πνίγεται» 

Η πνιγμονή είναι μία εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα από τους παρευρισκόμενους μπορεί να αποβεί θανατηφόρα.