Μπορεί ο καφές να ερεθίσει το στομάχι μου;

Προκαλεί ο καφές πεπτικά προβλήματα; Είναι προτιμότερο να τον πίνετε με γεμάτο ή άδειο στομάχι; Διαβάστε τι λένε οι έρευνες…

Οι έρευνες δείχνουν ότι ο καφές μπορεί να διεγείρει την παραγωγή οξέος του στομάχου. Έτσι, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο καφές ερεθίζει το στομάχι τους. Επίσης θεωρείται ότι επιδεινώνει τα συμπτώματα των εντερικών διαταραχών ,όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) και προκαλεί καούρα, ναυτία, παλινδρόμηση οξέος και δυσπεψία.

Μερικοί προτείνουν ότι το να πίνετε καφέ με άδειο στομάχι είναι ιδιαίτερα επιβλαβές, καθώς δεν υπάρχει άλλη τροφή που να εμποδίζει το οξύ να βλάψει τον βλεννογόνο του στομάχου σας. Ωστόσο, οι περισσότερες μελέτες δεν έχουν καταφέρει να βρουν μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και των πεπτικών προβλημάτων – ανεξάρτητα από το αν τον πίνουμε με άδειο ή γεμάτο στομάχι. Ενώ ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στον καφέ και εμφανίζει τακτικά καούρα, έμετο ή δυσπεψία, η συχνότητα και η σοβαρότητα αυτών των συμπτωμάτων παραμένει σταθερή, ανεξάρτητα από το αν τον πίνουν με άδειο στομάχι ή με φαγητό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στο πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας. Εάν αντιμετωπίζετε πεπτικά προβλήματα όταν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι, αλλά όχι όταν τον πίνετε μετά ένα γεύμα, σκεφτείτε να προσαρμόσετε την κατανάλωσή του αναλόγως.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Alzheimer Hellas: Δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης για άτομα με νευρολογικές παθήσεις

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) υλοποιεί δωρεάν πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης, για άτομα που πάσχουν από Νευρολογικές Παθήσεις.

«Δωρεά και Διαχείριση Φαρμάκων»: Ενημερωτική Ημερίδα  του GIVMED

Η GIVMED, η μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην άμεση πρόσβαση των ανθρώπων στα φάρμακα που χρειάζονται, διοργανώνει μια ακόμη ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Δωρεά και Διαχείριση Φαρμάκων».

Organmeetings: Γιατί η δωρεά οργάνων μας αφορά όλους!

Τα Organmeetings είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις.