«Μαζί για το Παιδί»: Έκκληση για στήριξη 600 παιδιών που φιλοξενούνται σε δομές

Ο εθελοντισμός είναι κινητήριος μοχλός της ΑΜΚΕ «Μαζί για το Παιδί», συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση των σκοπών και την υλοποίηση των δράσεων του.

Η ΑΜΚΕ «Μαζί για το Παιδί» μας καλεί φέτος το Πάσχα να στηρίξουμε περισσότερα από 600 παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα.

Οι δομές παιδικής προστασίας έχουν αυξημένες ανάγκες και αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις. Η αύξηση των τιμών στα βασικά αγαθά έχει δυσκολέψει περαιτέρω την καθημερινή τους διαχείριση. Στόχος του «Μαζί για το Παιδί» είναι η ενίσχυση των παιδιών, προσφέροντας ταυτόχρονα χαρά στα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές.

Ενόψει του Πάσχα και στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφέρω Γιατί Νοιάζομαι», το «Μαζί για το Παιδί» μας καλεί να στηρίξουμε 600 παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα.

Αρχικός στόχος της προσπάθειας είναι να καλυφθούν τα γεύματα 100 παιδιών συγκεντρώνοντας το πόσο των 10.000 ευρώ. Με το ποσό αυτό, οι ωφελούμενες δομές θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα μέσω διατακτικών σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ για 1 μήνα.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε:

Μπορείτε να συμβάλλετε και εσείς ουσιαστικά, με ένα απλό κλικ.

-Με 5€ συμμετέχω και εγώ.

-Με 15€ εξασφαλίζω το γάλα 1 παιδιού για 1 μήνα.

-Με 100€ εξασφαλίζω τη διατροφή 1 παιδιού για 1 μήνα.

-Με 500€ εξασφαλίζω τη διατροφή 5 παιδιών για 1 μήνα.

-Με 1.500€ εξασφαλίζω τη διατροφή των παιδιών μιας μικρής δομής για 1 μήνα.

Τι χρειάζεται να κάνετε:

– Μπείτε στο www.supportmazi.gr/mazitoustopasxa24.

–  Επιλέξτε το ποσό δωρεάς σας που επιθυμείτε.

– Ολοκληρώστε τη συνεισφορά σας.

Σχετικά με τις δράσεις της ΑΜΚΕ «Μαζί για το Παιδί»

Το «Μαζί για το Παιδί» από το 1996 εργάζεται, μαζί με τα σωματεία-μέλη του, για την προστασία χιλιάδων παιδιών στη χώρα μας. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει πρόσβαση σε βιώσιμες συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες.

Το έργο του «Μαζί για το Παιδί» επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της φτώχειας, στην υγεία και την ψυχική υγεία, στην εκπαίδευση, στην στήριξη των σωματείων-μελών που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», καθώς και την υποστήριξη πληθυσμών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Προσφέρω Γιατί Νοιάζομαι»

Το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» δημιουργήθηκε το 2012 για να υποστηρίξει τα παιδιά που ζουν σε δομές ή/και υποστηρίζονται από φορείς παιδικής προστασίας. Περισσότεροι από 200 φορείς σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος, το οποίο ενισχύει 18.000 παιδιά ετησίως με την παροχή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, σχολικών ειδών, παιχνιδιών, ρουχισμού, υπόδησης και επίπλων.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση των κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων και η δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα βοηθά και στην αναβάθμιση των δομών. Τα αγαθά συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του Μαζί για το Παιδί, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε συνεργασία με σχολεία όλων των βαθμίδων, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, ιδιώτες, καθώς και με την Τράπεζα Τροφίμων. Στη συνέχεια, αξιολογούνται, ταξινομούνται και προσφέρονται στους συνεργαζόμενους φορείς πανελλαδικά, σε αντιστοιχία με τις ανάγκες τους.

Δείτε το έργο της ΑΜΚΕ «Μαζί για το Παιδί» το 2023 ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες:  www.mazigiatopaidi.gr

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Γαλάζια Σημαία 2024: Η λίστα με τις πιο καθαρές παραλίες της Ελλάδας

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις για τις πιο καθαρές ακτές για το 2024.

20η εθελοντική αιμοδοσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Την 20η εθελοντική αιμοδοσία του πραγματοποιεί  την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), σε συνεργασία με την υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος».

Επιστροφή στην εργασία: Σεμινάρια Ενδυνάμωσης για Νέες Μητέρες

Το πρόγραμμα MothersCan χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει ως στόχο την υποστήριξη και ενθάρρυνση των μητέρων να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας και τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της εργασιακής κουλτούρας.