Ινστιτούτο Prolepsis: Δωρεάν γάλα σε 6.699 μαθητές μέσω του προγράμματος «Διατροφή»

Το πρόγραμμα «Διατροφή» υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis για 13η χρονιά σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας.

Το Ινστιτούτο Prolepsis ανακοινώνει την πολύτιμη και στρατηγικής σημασίας συνεργασία με το ΝΟΥΝΟΥ για την κάλυψη όλων των αναγκών γάλακτος του Προγράμματος «Διατροφή » για το τρέχον σχολικό έτος 2023 -2024.

Μέσω του προγράμματος, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis για 13η χρονιά σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας, έχουν ήδη προσφερθεί 341.136 ποτήρια γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family και ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ σε μαθητές όλης της χώρας, εξασφαλίζοντας τα σημαντικά οφέλη που καλύπτει το γάλα για τα παιδιά.

Όπως κάθε σχολική χρονιά, έτσι και φέτος το γάλα αποτελεί σημαντικό μέρος των γευμάτων που λαμβάνουν καθημερινά οι 6.699 μαθητές των 168 σχολείων, τα οποία συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Τα σχολεία βρίσκονται σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Ροδόπη, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας (Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μαγνησία, Λάρισα) που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Το ΝΟΥΝΟΥ θα καλύψει το γάλα για όσους μαθητές ενταχθούν στο Πρόγραμμα μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και κυρίως το γάλα αποτελούν την καλύτερη πηγή ασβεστίου και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικά σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού. Τα τελευταία στοιχεία από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ δείχνουν ότι περίπου 1 στους 3 μαθητές έως 8 ετών και περισσότεροι από τους μισούς μαθητές 9 ετών και άνω, δεν καταναλώνουν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα γαλακτοκομικών. Με τη συνεισφορά του ΝΟΥΝΟΥ ενισχύεται η κατανάλωση γαλακτοκομικών από τα παιδιά, ιδιαίτερα για εκείνα που δε λαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα στην καθημερινότητά τους.

Η κ. Αφροδίτη Βελουδάκη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis δήλωσε για τη συνεργασία: «Το γάλα, με την υψηλή διατροφική του αξία και τα σημαντικά του οφέλη πρέπει να είναι διαθέσιμο σε κάθε παιδί. Με αυτήν τη συγκινητική δωρεά, το ΝΟΥΝΟΥ γίνεται πολύτιμος σύμμαχος στην πολυετή προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της επισιτιστικής ανασφάλειας, αλλά και να προωθήσουμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες στους μαθητές της χώρας μας. Καλωσορίζουμε το ΝΟΥΝΟΥ και ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία FrieslandCampina Hellas και τους ανθρώπους της».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Friesland Campina Hellas-ΝΟΥΝΟΥ κ. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος δήλωσε: «Με χαρά και αίσθημα ευθύνης συμπορευόμαστε με το Ινστιτούτο Prolepsis στην προσπάθεια προώθησης της υγιεινής διατροφής και της καταπολέμησης του υποσιτισμού. Στη FrieslandCampina πιστεύουμε στη σπουδαιότητα της ισορροπημένης διατροφής για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Με την κάλυψη των συνολικών αναγκών σε γάλα του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ενισχύουμε την πρωτοβουλία «ΝΟΥΝΟΥ: Ένα Ποτήρι Γάλα για Κάθε Παιδί», ώστε κάθε παιδί να απολαμβάνει το γάλα στο πρωινό του. Με κίνητρο τα πολύτιμα χαμόγελά τους, ενσυναίσθηση και σεβασμό, προσθέτουμε με το ΝΟΥΝΟΥ αξία στην ελληνική κοινωνία εδώ και 95 χρόνια και συνεχίζουμε, σήμερα και για τις επόμενες γενιές».

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής: Ποια συμπεράσματα προέκυψαν για την ιβουπροφαίνη

Aσφαλής και αποτελεσματική είναι η χρήση της ιβουπροφαίνης για την αντιμετώπιση του οξέους πόνου όταν δεν υπερβαίνεται η συνιστώσα δόση σύμφωνα με μεταναλύσεις και κλινικές έρευνες, οι οποίες παρουσιάστηκαν στα πλαίσια του 36ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γενικής Ιατρικής.

Επιστημονική Ημερίδα: «Προληπτική Ιατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας»

Η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (ΟΑΤΥΕ) διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Προληπτική Ιατρική και Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας», την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, στην αίθουσα «Γεώργιος Καραντζάς» της ΕΣΗΕΑ.

2ος Περίπατος Κοινωνικής Ευθύνης Κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Η Κοινωνική Παιδιατρική Β. Ελλάδος διοργανώνει τον 2ο Περίπατο Κοινωνικής Ευθύνης Κατά της Παιδικής Κακοποίησης, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την διαχείριση και τη μείωση των περιστατικών παιδικής κακοποίησης.