Μέντα: το βότανο που «φροντίζει» το στομάχι

Το αφέψημα μέντας είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για την αντιμετώπιση των ενοχλήσεων του πεπτικού συστήματος και κυρίως για την μείωση των συμπτωμάτων της γαστρίτιδας.

Χάρη στις θεραπευτικές της ιδιότητες, η μέντα βοηθά στη χαλάρωση των μυών του στομάχου, μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς του εντέρου και εξασφαλίζει ομαλή και γρήγορη πέψη. Το βότανο αυτό, πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, έχει επίσης ιδιότητες κατά του έλκους καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που το καθιστούν το τέλειο «φάρμακο» για τη γαστρίτιδα.

Επωφεληθείτε από τις ιδιότητες αυτού του φυτού εντάσσοντας στο καθημερινό σας διαιτολόγιο την κατανάλωση 2 τουλάχιστον αφεψημάτων από μέντα.

Οδηγίες παρασκευής:

  • Σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό προσθέστε 3-4 φύλλα μέντας.
  • Σκεπάστε το φλιτζάνι και περιμένετε για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, αφού ανακατέψετε καλά, σουρώστε το ρόφημα και πιείτε το.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, η μέντα μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε την καθημερινή κατανάλωση μέντας.

 

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ασθενείς με ΙΦΝΕ: Γιατί είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός έναντι του ιού του έρπητα ζωστήρα

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, το εμβόλιο κατά του ιού του έρπητα ζωστήρα αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο πρόληψης της αναζωπύρωσης και της μείωσης των σοβαρών συμπτωμάτων της μεθερπητικής νευραλγίας.

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.