Ηλικιωμένοι: 6 μυστικά για να κάνετε τη ζωή τους ευκολότερη

Ορισμένες καθημερινές διαδικασίες που είναι απλές για έναν ενήλικα μπορεί να φαντάζουν βουνό για έναν ηλικιωμένο. Δείτε πως μπορείτε να τον διευκολύνετε στην καθημερινότητά του

  1. Φέρτε μπροστά τα απαραίτητα προϊόντα του ψυγείου

Μπορεί να είναι δύσκολο για τους ηλικιωμένους να φτάσουν τα αντικείμενα που βρίσκονται τοποθετημένα στο πίσω μέρος του ψυγείου.

Για να τους το κάνετε πιο εύκολο, τοποθετείτε πιο μπροστά ό,τι χρειάζονται πιο συχνά.

  1. Βάλτε προστατευτικά τις αιχμηρές γωνίες των επίπλων για να αποφύγετε τραυματισμό

Οι πάγκοι, τα τραπεζάκια του καφέ ή τα κομοδίνα με αιχμηρές γωνίες μπορεί να προκαλέσουν κάποιο τραυματισμό που θα σας βάλει σε περιπέτειες.

Για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμό απαλύνετε αυτές τις γωνίες προσθέτοντας προστατευτικά γωνιών ή ειδικό στόκο που στεγνώνει και γίνεται σαν καουτσούκ.

  1. Χρησιμοποιήστε λαστιχάκια για να διευκολύνετε το πιάσιμο των φλυτζανιών

Χρησιμοποιήστε απλά λαστιχάκια που μπορείτε να τυλίξετε γύρω από φλιτζάνια και κούπες για να τα πιάνουν ευκολότερα οι ηλικιωμένοι που έχουν αρθριτικά ή τρέμουν τα  χέρια τους.

Αυτό το κόλπο θα μπορούσε να λειτουργήσει και για πιο λεπτά αντικείμενα όπως οδοντόβουρτσες ή στυλό.

  1. Κρατήστε το καλαμάκι στη θέση του

Αν παρατηρήσετε ότι ο ηλικιωμένος συγγενής σας «κυνηγάει» το καλαμάκι γύρω από το φλιτζάνι του όταν πίνει, στερεώστε το καλαμάκι με ένα μανταλάκι στο ποτήρι.

Αυτό θα διατηρήσει το καλαμάκι στη θέση του όταν το κύπελλο κινείται.

  1. Για να μην τους πέφτει το σαπούνι

Το σαπούνι είναι γνωστό ότι γλιστράει όταν είναι υγρό και μπορεί εύκολα να γλιστρήσει από τα χέρια του και να πέσει στον πάτο της μπανιέρας ή του ντους.

Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πτώσης. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, πάρτε ένα παλιό καλσόν και κόψτε το στην άκρη. Βάλτε το σαπούνι μέσα και δέστε το πάνω άκρο του ποδιού στην κεφαλή του ντους.

  1. Οργανώστε τα φάρμακα του

Παρά τις πολλές διαθέσιμες εφαρμογές παρακολούθησης φαρμάκων, πολλοί διαπιστώνουν ότι ένα απλό ημερολόγιο κολλημένο στο ψυγείο ή ένα τυπωμένο φύλλο/ημερολόγιο είναι απλοί τρόποι υπενθύμισης και παρακολούθησης της λήψης των φαρμάκων.

Τα κουτιά χαπιών (όπως αυτοί) με ημερομηνίες που θα βρείτε στα φαρμακεία θα τους βοηθήσουν να λαμβάνουν τα σωστά χάπια τις σωστές ώρες της ημέρας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πρόσκληση για συμμετοχή στην παγκόσμια έρευνα: «Τι πιστεύουμε για την άνοια και το Alzheimer;»

Η Παγκόσμια Εταιρεία Alzheimer (Alzheimer's Disease International) και το London School of Economics and Political Science (LSE), πραγματοποιούν την μεγαλύτερη παγκόσμια έρευνα στάσεων και πεποιθήσεων σχετικά με την άνοια.

Θεραπευτικό πρόγραμμα: «Η Ζωντανή Μουσική στην Ευζωία των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας με Άνοια»

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Θεραπευτικού Προγράμματος «Η Ζωντανή Μουσική στην Ευζωία των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας με Άνοια».

Συμβουλές που θα βοηθήσουν τους ασθενείς με άνοια να αντιμετωπίσουν την αλλαγή ώρας

Η αλλαγή της ώρας μπορεί για τους περισσότερους να αποτελεί μία ασήμαντη λεπτομέρεια στο φθινοπωρινό πρόγραμμα, αλλά για όσους αντιμετωπίζουν την άνοια σαν ασθενείς ή σαν φροντιστές, συχνά αποτελεί μια αφορμή σύγχυσης.