Θεραπευτικό πρόγραμμα: «Η Ζωντανή Μουσική στην Ευζωία των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας με Άνοια»

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς) διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Θεραπευτικού Προγράμματος «Η Ζωντανή Μουσική στην Ευζωία των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας με Άνοια».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 19:30μμ, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Αίθουσα Θεάτρου, Γ. Βαφοπούλου 3) στην Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα, το οποίο εφαρμόστηκε σε άτομα με άνοια τελικού σταδίου, υλοποιήθηκε με δωρεά από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, στο πλαίσιο του 6ου Κύκλου προγράμματος «Σημεία Στήριξης».

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

19:30:  Προσέλευση – Καλωσόρισμα.

19:45:  Χαιρετισμός και Ευχαριστίες από την Μαγδαληνή Τσολάκη, Νευρολόγο – Ψυχίατρο, Θεολόγο, Ομότιμο Καθηγήτρια ΑΠΘ, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οικοτροφείου «Παναγία η γλυκοφιλούσα».

20:00:  Παρουσίαση των Αποτελεσμάτων της Μελέτης «Η Ζωντανή Μουσική στην Ευζωία των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας με Άνοια» που πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς με άνοια τελικού σταδίου στο Οικοτροφείο «Παναγία η Γλυκοφιλούσα», από την
Μαρία Δηματάτη, MSc, Μουσικός Ψυχολόγος – Μουσικολόγος.

20:30:  Ερμηνεία Ελεύθερης Αυτοσχεδιαζόμενης Μουσικής στο Πιάνο, από την Μαρία Δηματάτη.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.alzheimer-hellas.gr/index.php/el/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Φιλία σε κάθε Ηλικία»: Ένα πρόγραμμα ενάντια στην κοινωνική απομόνωση της Τρίτης Ηλικίας

Το Ινστιτούτο Prolepsis, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό «Petits Frères des Pauvres», υλοποιεί το Πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης και της μοναξιάς των ατόμων Τρίτης Ηλικίας.

Πρόσκληση για συμμετοχή στην παγκόσμια έρευνα: «Τι πιστεύουμε για την άνοια και το Alzheimer;»

Η Παγκόσμια Εταιρεία Alzheimer (Alzheimer's Disease International) και το London School of Economics and Political Science (LSE), πραγματοποιούν την μεγαλύτερη παγκόσμια έρευνα στάσεων και πεποιθήσεων σχετικά με την άνοια.

Συμβουλές που θα βοηθήσουν τους ασθενείς με άνοια να αντιμετωπίσουν την αλλαγή ώρας

Η αλλαγή της ώρας μπορεί για τους περισσότερους να αποτελεί μία ασήμαντη λεπτομέρεια στο φθινοπωρινό πρόγραμμα, αλλά για όσους αντιμετωπίζουν την άνοια σαν ασθενείς ή σαν φροντιστές, συχνά αποτελεί μια αφορμή σύγχυσης.