Πρόσκληση για συμμετοχή στην παγκόσμια έρευνα: «Τι πιστεύουμε για την άνοια και το Alzheimer;»

Η έρευνα απευθύνεται σε άτομα με άνοια, στους φροντιστές τους, στους επαγγελματίες υγείας και στο ευρύ κοινό.

Περισσότεροι από 50 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν σήμερα με άνοια, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τα 75 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2030 και τα 139 εκατομμύρια έως το 2050.

Η Παγκόσμια Εταιρεία Alzheimer (Alzheimer’s Disease International) και το London School of Economics and Political Science (LSE) πραγματοποιούν την μεγαλύτερη παγκόσμια έρευνα στάσεων και πεποιθήσεων σχετικά με την άνοια. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός είναι αναγκαία η συλλογή πληροφοριών από άτομα με άνοια, τους φροντιστές τους, τους επαγγελματίες υγείας και το ευρύ κοινό.

Όλα τα αρχεία δεδομένων της έρευνας θα είναι ανώνυμα και θα κοινοποιούνται μόνο στους ερευνητές της μελέτης. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιοποιηθούν στην Παγκόσμια Έκθεση Alzheimer 2024.  Μακροπρόθεσμα, τα ευρήματα της  μελέτη θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη καλύτερων προγραμμάτων για άτομα που ζουν με άνοια.

Για να συμπληρώσετε την έρευνα πατήστε ΕΔΩ:  https://www.bit.ly/World-Alzheimer-Report-2024-Survey (*επιλέγετε τα ελληνικά ως γλώσσα της έρευνας από το μενού στη δεξιά γωνία πατώντας στο βελάκι).

Περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.alzint.org/resource/attitudes-to-dementia-world-alzheimer-report-2024-survey-information/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Φιλία σε κάθε Ηλικία»: Ένα πρόγραμμα ενάντια στην κοινωνική απομόνωση της Τρίτης Ηλικίας

Το Ινστιτούτο Prolepsis, σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό «Petits Frères des Pauvres», υλοποιεί το Πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» για την αντιμετώπιση της κοινωνικής απομόνωσης και της μοναξιάς των ατόμων Τρίτης Ηλικίας.

Θεραπευτικό πρόγραμμα: «Η Ζωντανή Μουσική στην Ευζωία των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας με Άνοια»

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Θεραπευτικού Προγράμματος «Η Ζωντανή Μουσική στην Ευζωία των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας με Άνοια».

Συμβουλές που θα βοηθήσουν τους ασθενείς με άνοια να αντιμετωπίσουν την αλλαγή ώρας

Η αλλαγή της ώρας μπορεί για τους περισσότερους να αποτελεί μία ασήμαντη λεπτομέρεια στο φθινοπωρινό πρόγραμμα, αλλά για όσους αντιμετωπίζουν την άνοια σαν ασθενείς ή σαν φροντιστές, συχνά αποτελεί μια αφορμή σύγχυσης.