Το Σάββατο 1η Ιουνίου περπατάμε όλοι μαζί στην “Οδό Καρδιάς”

Η εκδήλωση είναι μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού και ένταξης της άσκησης του περπατήματος στην καθημερινή μας ζωή.

Με σύνθημα «Περπατάμε μαζί. Φροντίζουμε την καρδιά μας. Αλλάζουμε τρόπο ζωής», το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ), σε συνεργασία με το Δήμο Μαραθώνος, μας καλεί να περπατήσουμε μαζί στην «ΟΔΟ ΚΑΡΔΙΑΣ», το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, στις 6:30 το απόγευμα.

Η «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» είναι μία συμβολική διαδρομή που θα λάβει χώρα στο Δήμο Μαραθώνα, με αφετηρία το Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου και σημείο τερματισμού το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Η Κοινωνική Δράση «ΟΔΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» είναι μία πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, με στόχο να ενημερώσει επιστημονικά και αξιόπιστα το κοινό για τα σπουδαία οφέλη της συστηματικής άσκησης, ως έναν από τους σημαντικούς παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων, αλλά και να τονίσει τα ευεργετήματα που έχει για την υγεία μας.

Το περπάτημα είναι κατάλληλο για όλους, δεν απαιτεί εξοπλισμό ή προετοιμασία και είναι από τους πλέον ασφαλείς και ανώδυνους τρόπους άσκησης. Κι όμως, τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας και κυρίως την καρδιά μας, είναι ανεκτίμητα.

Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, περπατώντας 30 ή και περισσότερα λεπτά την ημέρα, μειώνουμε τον κίνδυνο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 35% και τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ κατά 40%! Επιπλέον, το καθημερινό περπάτημα μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες, ενώ σύμφωνα με μελέτες μειώνει κατά 30% το συνολικό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.elikar.gr

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ECDC: Προστατέψετε την υγεία σας το καλοκαίρι από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) που αυξάνονται ανησυχητικά, ειδικά μεταξύ των νέων κατά την θερινή περίοδο.

Κάπνισμα: 2 βίντεο για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Με το μήνυμα «Η νέα γενιά έρχεται, το κάπνισμα φεύγει», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί σε συλλογική προσπάθεια για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το κάπνισμα.

«Echoes – Αντίλαλοι»: Έκθεση φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο: «Echoes – Αντίλαλοι».