10η Διεθνής Ημέρα της Γιόγκα στο Ζάππειο

Η 21η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα.

O Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδας σε συνεργασία με την Ινδική Πρεσβεία στην Αθήνα, με αφορμή την 10η Διεθνή Ημέρα της Γιόγκα, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Yoga for Women empowerment”, την Κυριακή 16 Ιουνίου, από τις 12:00 έως τις 20:00μμ, στον κήπο του Ζαππείου.

Όλοι οι ασκούμενοι και οι φίλοι της Γιόγκα καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν τη διοργάνωση, η οποία θα τους φέρει σε επαφή με τη φιλοσοφία, τις πρακτικές, τις αρχές της Γιόγκα και θα σας εμπλουτίσει σωματικά αλλά και πνευματικά.

 Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

-Έναρξη 12.00.

-Χαιρετισμοί από τον Πρέσβη της Ινδίας και επισήμους.

-Συνεδρία Υoga σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Yoga της Ινδίας από την Πηνελόπη Σάρρα.

-12 Μαθήματα/Συνεδρίες Yoga από εκλεκτούς Δασκάλους.

-Λήξη 20.00.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και γίνεται σε εξωτερικό χώρο με σκίαση και προστασία από την βροχή, κάτι το οποίο δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί ακόμα και με καταιγίδα

Γιόγκα: Εξισορρόπηση σώματος, νου και συναισθημάτων

Η Γιόγκα είναι μια αρχαία παράδοση 5.000 ετών, από την Ινδία, που συνδυάζει σωματικές, νοητικές και πνευματικές αναζητήσεις, με στόχο την επίτευξη της αρμονίας του σώματος και του νου. Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση για την υγεία και την ευημερία. Δεν είναι απλώς σωματική άσκηση, αλλά συντελεί στο να ανακαλύψουμε την ενότητα με τον εαυτό μας, τον κόσμο και τη φύση.

Η λέξη Γιόγκα προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα «yuj» που σημαίνει συνδέω, ενώνω, ζεύω, προσαρτώ, αλλά και συγκεντρώνομαι. Επομένως, Γιόγκα σημαίνει Ένωση και μάλιστα την Ένωση του Ατομικού Εαυτού µε τον Συμπαντικό ἡ Κοσμικό Εαυτό.

Η Γιόγκα είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτογνωσίας που διδάσκεται διαδραστικά και φιλοσοφικά, μια φιλοσοφική στάση ζωής, ένα ολιστικό σύστημα του «ευ ζειν» που δίνει έμφαση στην υγεία σαν ολότητα. Περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις που προσαρμόζονται στην ιδιαιτερότητα του κάθε ατόμου, αναπνευστικές τεχνικές, καθώς και τεχνικές χαλάρωσης, συγκέντρωσης του νου και αποτοξίνωσης με σκοπό τη σωματική κάθαρση και τον σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό έλεγχο.

Ο συνδυασμός των τεχνικών της οδηγεί σε βαθιά αυτογνωσία και αυτό-ίαση. Επιβεβαιώνει το αξίωμα «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν εξασκήσει τις τεχνικές της Γιόγκα, βεβαιώνουν μείωση των σωματικών πόνων και της νευρικής υπερέντασης (στρες ή δυσθυμία), βελτίωση σε προβλήματα όπως αϋπνίες, αρθρίτιδα, πονοκέφαλοι, δισκοπάθεια, σκολίωση, δυσκοιλιότητα, αυχενικό σύνδρομο, ορμονικές διαταραχές και πολλά άλλα οφέλη που αναλύονται στο κεφάλαιο Γιόγκα και Υγεία.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.hellenicyogaassociation.gr/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

ECDC: Προστατέψετε την υγεία σας το καλοκαίρι από τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) που αυξάνονται ανησυχητικά, ειδικά μεταξύ των νέων κατά την θερινή περίοδο.

Κάπνισμα: 2 βίντεο για τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Με το μήνυμα «Η νέα γενιά έρχεται, το κάπνισμα φεύγει», η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καλεί σε συλλογική προσπάθεια για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από το κάπνισμα.

«Echoes – Αντίλαλοι»: Έκθεση φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου

Το Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Νέων Ενηλίκων με Νεοπλασματικές Ασθένειες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διοργανώνει τη 2η Έκθεση Φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φωτογραφίας νέων ενηλίκων που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου με τίτλο: «Echoes – Αντίλαλοι».