Ποιο χρώμα φωτός μπορεί να σώσει την όρασή σας;

Διαβάστε τι αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη των ειδικών του University College του Λονδίνου

Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του University College του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι μια σύντομη σε χρόνο εφαρμογή του σωστού είδους φωτισμού μπορεί να αποτρέψει την εξασθένιση της όρασης και να βελτιώσει τα προβλήματα όρασης.

Η μελέτη έδειξε ότι μια 3λεπτη έκθεση σε βαθύ κόκκινο φως το πρωί μία φορά την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει την όραση που έχει μειωθεί λόγω της γήρανσης έως και μια εβδομάδα.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν την έρευνά τους με μύγες και ποντίκια, πριν ξεκινήσουν να εφαρμόζουν τα ευρήματά τους στους ανθρώπους που συμμετείχαν στη μελέτη.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης καθηγητής Glen Jeffery είπε στο Medical News Today: «Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ζώα ή ανθρώπους, σε κάποιο βαθμό έχει εξελιχθεί το πρόβλημα, σε κάθε περίπτωση το φως θα επηρεάσει την όραση».

Το βαθύ κόκκινο φως που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές στο πλαίσιο της μελέτης τους αφορούσε μια συγκεκριμένη απόχρωση, με μήκος κύματος 670 νανόμετρα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Scientific ReportsTrusted Source.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί η γιόγκα να με βοηθήσει στον πονοκέφαλο;

Η γιόγκα είναι μια μέθοδος που συνδυάζει την ανατολίτικη φιλοσοφία με τη γυμναστική και επιδρά τόσο σε σωματικό όσο και διανοητικό επίπεδο. Πέρα από τα υπόλοιπα οφέλη που έχει για το σώμα μας μπορεί να ανακουφίσει και από τον πονοκέφαλο…

Ανακούφιση από τον Πόνο με Βιοανάδραση

Δείτε τι είναι η βιοανάδραση και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να νικήσετε τους πόνους

Tai chi: η ήπια άσκηση που ρίχνει την πίεση

Το Tai chi είναι μια ήπια πολεμική τέχνη που όμως έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας