8 τρόποι να σταματήσετε την καταρροή  

Το συνάχι μπορεί να είναι είτε παροδικό (κοινό κρυολόγημα), είτε χρόνιο (αλλεργική ρινίτιδα). Όμως είναι πάντα ενοχλητικό.

Η διάρκειά του, συνήθως, δεν ξεπερνάει τις μερικές μέρες, αλλά επειδή ο ασθενής αναγκάζεται να αναπνέει μόνο από το στόμα, υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθούν διάφορα άλλα προβλήματα, όπως π.χ. ξηροστομία , σκάσιμο των χειλιών, ακόμα και ιγμορίτιδα (φλεγμονή των ιγμορίων).

Τι να κάνετε

  • Ανανεώστε τον αέρα στο χώρο που βρίσκεστε αρκετές φορές την ημέρα.
  • Φροντίστε η ατμόσφαιρα να είναι υγρή. Τοποθετήσετε πάνω στο καλοριφέρ ένα δοχείο με νερό και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου.
  • Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, λαμβάνοντας βιταμίνη C.
  • Ξεκουραστείτε, προκειμένου να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας.
  • Διευκολύνετε την ρευστοποίηση των εκκρίσεων της μύτης και του λαιμού, πίνοντας άφθονα υγρά.
  • Χρησιμοποιήστε αποσυμφορητικά ρινικά σπρέι, αλλά χωρίς υπερβολές. Παρόλο που ανακουφίζουν άμεσα χωρίς παρενέργειες,  η χρήση τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από μερικές μέρες εξασθενίζει την δράση τους. Μια εναλλακτική λύση είναι τα ατμόλουτρα. Γεμίστε  ένα μπολ με ζεστό νερό. Βάλτε το πρόσωπό σας πάνω από το μπολ και τοποθετήστε στο κεφάλι σας μία πετσέτα. Μείνετε για μερικά λεπτά αναπνέοντας κανονικά.
  • Αν υποφέρετε από χρόνιο συνάχι, απευθυνθείτε σε αλλεργιολόγο. Πιθανότατα να οφείλεται σε κάποια αλλεργία.  Ωστόσο, ενδεχομένως να οφείλεται και σε ανωμαλία της κατασκευής της ρινικής κοιλότητας, περίπτωση στην οποία απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση.
  • Σε περίπτωση που το συνάχι συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα (πυρετό, ενοχλήσεις στα αυτιά, πόνο ανάμεσα και πάνω από τα μάτια), απευθυνθείτε στο γιατρό.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Η διατροφή στην ελληνική τέχνη»: Δωρεάν ξενάγηση για επισκέπτες με δυσκολίες μνήμης ή άνοια στο Μουσείο Μπενάκη

Στο πλαίσιο των δράσεων «Ώρα για Μουσείο», το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει για τους επισκέπτες με δυσκολίες μνήμης ή άνοια διαδραστική έκθεση με θέμα «Η διατροφή στην ελληνική τέχνη». Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Athens και την υπoστήριξη του Δειπνοσοφιστήριον Catering.

Κατακράτηση υγρών: 10 τρόποι για να την αντιμετωπίσετε

Ορισμένες απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, εφόσον δεν υπάρχει κάποια υποκείμενη πάθηση

«Η διατροφική δικαιοσύνη στα σχολεία»: Εικαστική έκθεση με έργα μαθητών

Άνοιξε τις πόρτες της στην Αθήνα η εικαστική έκθεση με θέμα «Η διατροφική δικαιοσύνη στα σχολεία». Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σχολείων που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης 2024 της Μαθητικής Εκστρατείας της ActionAid.