8 τρόποι να σταματήσετε την καταρροή  

Το συνάχι μπορεί να είναι είτε παροδικό (κοινό κρυολόγημα), είτε χρόνιο (αλλεργική ρινίτιδα). Όμως είναι πάντα ενοχλητικό.

Η διάρκειά του, συνήθως, δεν ξεπερνάει τις μερικές μέρες, αλλά επειδή ο ασθενής αναγκάζεται να αναπνέει μόνο από το στόμα, υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθούν διάφορα άλλα προβλήματα, όπως π.χ. ξηροστομία , σκάσιμο των χειλιών, ακόμα και ιγμορίτιδα (φλεγμονή των ιγμορίων).

Τι να κάνετε

  • Ανανεώστε τον αέρα στο χώρο που βρίσκεστε αρκετές φορές την ημέρα.
  • Φροντίστε η ατμόσφαιρα να είναι υγρή. Τοποθετήσετε πάνω στο καλοριφέρ ένα δοχείο με νερό και μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου.
  • Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, λαμβάνοντας βιταμίνη C.
  • Ξεκουραστείτε, προκειμένου να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας.
  • Διευκολύνετε την ρευστοποίηση των εκκρίσεων της μύτης και του λαιμού, πίνοντας άφθονα υγρά.
  • Χρησιμοποιήστε αποσυμφορητικά ρινικά σπρέι, αλλά χωρίς υπερβολές. Παρόλο που ανακουφίζουν άμεσα χωρίς παρενέργειες,  η χρήση τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από μερικές μέρες εξασθενίζει την δράση τους. Μια εναλλακτική λύση είναι τα ατμόλουτρα. Γεμίστε  ένα μπολ με ζεστό νερό. Βάλτε το πρόσωπό σας πάνω από το μπολ και τοποθετήστε στο κεφάλι σας μία πετσέτα. Μείνετε για μερικά λεπτά αναπνέοντας κανονικά.
  • Αν υποφέρετε από χρόνιο συνάχι, απευθυνθείτε σε αλλεργιολόγο. Πιθανότατα να οφείλεται σε κάποια αλλεργία.  Ωστόσο, ενδεχομένως να οφείλεται και σε ανωμαλία της κατασκευής της ρινικής κοιλότητας, περίπτωση στην οποία απαιτείται χειρουργική αντιμετώπιση.
  • Σε περίπτωση που το συνάχι συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα (πυρετό, ενοχλήσεις στα αυτιά, πόνο ανάμεσα και πάνω από τα μάτια), απευθυνθείτε στο γιατρό.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»: Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω».

Η φωτογραφία στην υπηρεσία της υγείας

Δωρεάν Εργαστήριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας πραγματοποιεί ο Οργανισμός Eyes of Light - Φορέας Τέχνης στην Υγεία για δύο ομάδες ατόμων με πρόσφατη εμπειρία καρκίνου.

16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Για 16η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ ).