«Run Maroussi – Σπύρος Λούης 2024»: Μια γιορτή για τον αθλητισμό και το «ευ ζην»

Το «Run Maroussi – Σπύρος Λούης 2024» θα διεξαχθεί στην πόλη του Αμαρουσίου, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, με αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο (άγαλμα Σπύρου Λούη).

Οι Αγώνες Δρόμου «Run Maroussi – Σπύρος Λούης 2024»  επιστρέφουν στο Μαρούσι ύστερα από 5 χρόνια, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός, που πραγματοποιείται προς τιμή του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, εντάσσεται στο πρόγραμμα των αθλητικών δράσεων του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό να παρακινηθούν όσο περισσότεροι Μαρουσιώτες και μη όλων των ηλικιών, να υιοθετήσουν τις αξίες της άθλησης και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Ο αγώνες διεξάγονται μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας. Πολλοί δρομείς και Έλληνες πρωταθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν έναν αγώνα 5 ή 10 χλμ. στο Μαρούσι, που θα τους βοηθήσει πριν τη συμμετοχή τους στον Ημιμαράθωνιο της Αθήνας, που είναι προγραμματισμένος για τις 10 Μαρτίου 2024.

Η αθλητική αυτή διοργάνωση δίνουν την ευκαιρία στους φίλους του Αθλήματος να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα δρόμου μαζικής συμμετοχής. Δίνει τη δυνατότητα σε δρομείς/αθλητές των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, να κάνουν μια δυνατή προπόνηση στους δρόμους του Αμαρουσίου, στους δρόμους της πόλης του Σπύρου Λούη, του μυθικού νερουλά, που μπήκε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ως νικητής του Μαραθωνίου, στους Νεότερους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στις 29 Μαρτίου 1896.

Συνέντευξη Τύπου Run Marousi

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή τους Αγώνες Δρόμου «Run Maroussi – Σπύρος Λούης 2024 δηλώνει: «Με μεγάλη χαρά αναμένουμε την ανταπόκριση των πολιτών και των αθλητών μας να γίνουν συμμέτοχοι σε μια γιορτή για το «ευ αγωνίζεσθαι»  και το «ευ ζην». Σε μια γιορτή του αθλητισμού που διατηρεί στη μνήμη μας, την παρακαταθήκη που μας άφησε η νίκη του Σπύρου Λούη, δοξάζοντας την πόλη μας και ολόκληρη την Ελλάδα. Ευελπιστούμε ότι όλοι θα αγκαλιάσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της αξίας του αθλητισμού στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας».

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Νίκος Πέππας, τονίζει τη σημασία των μεγάλων αθλητικών γεγονότων για την πόλη του Αμαρουσίου, η οποία φέρει την ταυτότητα της “Ολυμπιακής πόλης”, και πως τέτοιες διοργανώσεις όπως το «Run Maroussi – Σπύρος Λούης 2024» ενισχύουν την εξωστρέφεια και τη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την αθλητική της ιστορία.

Πρέσβειρα του Αγώνα Δρόμου «Run Maroussi – Σπύρος Λούης 2024» είναι μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες δρομείς και νικήτρια στα 10χλμ. που διεξήχθησαν στα πλαίσια του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αναστασία Μαρινάκου, με πλούσιο βιογραφικό από διακρίσεις και σημαντικές επιδόσεις στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το άγαλμα του Σπύρου Λούη στην είσοδο της πόλης του Αμαρουσίου – οδός Βασ. Σοφίας και παιδικό αγώνα 650 μέτρων με σημείο εκκίνησης στην οδό Γούναρη. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής στους Αγώνες των 5.000μ και 10.000μ.

Το «Run Maroussi – Σπύρος Λούης 2024» θα διεξαχθεί στην πόλη του Αμαρουσίου με αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο (άγαλμα Σπύρου Λούη) με ώρες εκκίνησης:

-Αγώνας Δρόμους 10 χλμ: 9π.μ (δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες από 16 ετών και άνω γεννημένοι 2008).

-Αγώνας Δρόμου 5 χλμ: 10:30π.μ (δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες από 13 ετών και άνω, γεννημένοι 2011).

-Παιδικός Αγώνας, 650μ.: 10:35π.μ (δικαίωμα συμμετοχής αγόρια και κορίτσια γεννημένα 2012-2013-2014 και 2015).

Η Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου – Βασ.Σοφίας 9 και Δημ.Μόσχα,  το Σάββατο 2 Μαρτίου από 10:00 μέχρι 15:00 και την ημέρα του αγώνα Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 από 07:00 μέχρι 09:00.

Οι διαδρομές είναι μετρημένες – πιστοποιημένες από επίσημο μετρητή της World Athletics. Για τους αγώνες των 5.000μ. και 10.000μ. θα υπάρξει ηλεκτρονική  χρονομέτρηση και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ έκδοσης 2023 / 2024.

Χρηστικές πληροφορίες

-ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: Οι αθλητές- τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικά με ευθύνη των συλλόγων τους. Οι ανεξάρτητοι αθλητές θα πρέπει να εξετασθούν με δική τους ευθύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

-ΦΥΛΑΞΗ ΡΟΥΧΩΝ: Τη ημέρα του αγώνα  θα υπάρξει φύλαξη ρούχων στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου.

-ΠΑΡΟΧΕΣ: Στους συμμετέχοντες στους αγώνες των 5.000μ. και των 10.000μ. η διοργάνωση θα παρέχει: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, μετάλλιο τερματισμού, σταθμούς ανεφοδιασμού στη διαδρομή με νερό.

Για δηλώσεις συμμετοχής εθελοντών και συμπλήρωση Αιτήσεων Συμμετοχής στους Αγώνες της Α΄και Β΄ Κατηγορίας καθώς και για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να κάνετε χρήση του link: https://runmaroussi.gr/.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.

Κυστική Ίνωση: Σε λειτουργία η πρώτη Γραμμή Υποστήριξης Ασθενών στην Ελλάδα

Η Γραμμή Υποστήριξης Κυστικής Ίνωσης “Απεριόριστη Ανάσα” είναι η πρώτη εθνική Γραμμή Βοήθειας στην Ελλάδα που απευθύνεται στοχευμένα στην νόσο και παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ενημέρωση στους ασθενείς.

Υπέρταση, δυσλιπιδαιμία και καρδιαγγειακός κίνδυνος: Webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου

Στο Webinar οι εισηγητές θα εστιάσουν στη σημασία των τιμών της χοληστερόλης και στον κίνδυνο που μπορεί να διατρέχουν συγκεκριμένες ομάδες ασθενών. Στην καθημερινότητα αυτών των ασθενών ο ρόλος του φαρμακοποιού έχει εξέχουσα σημασία.