Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας «πηγαίνει» στο Ζάππειο Μέγαρο

Στις 18,19 & 20 Μαρτίου 2023 ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας – Αττικής (ΣΑμΣΚΠ)  θα συμμετέχει  με περίπτερο στη 1η ‘Εκθεση ΑΝΑΠΗΡΙΑ -ΑμεΑ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ που οργανώνει η KOSMEINAthens στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2007, ιδρύθηκε και διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς, με έδρα το Ελληνικό στα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων Αναπήρων στο Λ. Βουλιαγμένης (πρώην Αμερικάνικη Βάση).

Σκοπός του συλλόγου είναι η εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ΑμΣΚΠ σε όλο το φάσμα των αναγκών τους καθώς και η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια. Για την ενημέρωση σας Μέλη του Δ.Σ και το προσωπικό θα βρίσκεται στην έκθεση τις εξής ώρες Σάββατο 10:00 π.μ. – 20:00 μ.μ., Κυριακή 12:00 μ.μ. – 20:00 μ.μ. & Δευτέρα 12:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ.μ η Πρόεδρος του ΣΑμΣΚΠ  κα Βασιλική Μαράκα κατά την τελετή εγκαινίων θα απευθύνει χαιρετισμό. Επίσης ο Σύλλογος έχει οργανώσει δύο στρογγυλά τραπέζια στο Συνεδριακό Κέντρο του Ζαππείου. Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 17:00 με θέμα “Σεξουαλικότητα & Μητρότητα στη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας” με εισηγητές τον κ. Σπύρο Βλάχο – Μαιευτήρα Γυναικολόγο του ΜΗΤΕΡΑ καθώς και τον κ. Χαράλαμπο Κωνσταντινίδη MD, PhD, FEBU, FECSM του Εθνικού  Κέντρου Αποκατάσταση.

Το δεύτερο  στρογγυλό τραπέζι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 12:00μ.μ με θέμα: “Ενσυναίσθηση & Φροντιστής ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας” με εισηγητές τον Δρ. Βασίλη Κιοσσέ, Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή – Ιατρικό Εκπαιδευτή, Ερευνητικό Συνεργάτη  του τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ. και την Δρ. Χρυσοβιτσάνου Χρύσα, RN,PhD,MSN,MSc, Προϊσταμένη Κέντρου Ειδικών Νευρολογικών Νοσημάτων στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site του ΣΑμΣΚΠ www.msassociationhellas.org

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πνιγμός στη θάλασσα: Μέτρα πρόληψης και πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού

Η Ελλάδα κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων από πνιγμό παγκοσμίως, καθώς κάθε χρόνο χάνονται 300 - 400 ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα ή σε πισίνες.

Καρκίνος μαστού: Τα 4 «όπλα» προστασίας για κάθε γυναίκα

Για τον καρκίνο του μαστού δεν υπάρχει πρωτογενής πρόληψη, δηλαδή αποτροπή της ανάπτυξης της νόσου πριν την εμφάνιση καρκινικών κυττάρων. Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες που κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει, ώστε να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού ή να τον εντοπίσει σε αρχικό στάδιο.

Run-Bike-Care: Δράση γιορτής για τους επιζώντες του καρκίνου από το Κ.Ε.Φ.Ι.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών – Φίλων Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει τη δράση Run-Bike-Care, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο.