ΣιΝΕΣΤΩΡαμα: Δωρεάν προβολή ταινιών για άτομα τρίτης ηλικίας

Η Ψυχογηριατρική Εταιρία « Ο Νέστωρ» για μια ακόμη χρονιά υλοποιεί τη δράση ΣιΝΕΣΤΩΡαμα, δηλαδή βραδιές δωρεάν προβολής ταινιών για άτομα τρίτης ηλικίας.

Υπό την συνοδεία ποπ- κορν, αναψυκτικών, χυμών, ζεστού καφέ και σπιτικού κέικ, οι συμμετέχοντες στη δράση έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια κινηματογραφική ταινία και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προβολής, να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας σκέψεις και συναισθήματα. Οι ερωτήσεις και ο διάλογος που προκύπτει γύρω από την ταινία, αποσκοπούν κυρίως στην νοητική ενδυνάμωση του ατόμου.

Η θετική δράση του κινηματογράφου στην ψυχική υγεία προκύπτει από την απελευθέρωση των συναισθημάτων, αρνητικών ή θετικών, την αντιμετώπιση του στρες και την ταύτιση με τους πρωταγωνιστές και με τις καταστάσεις που βιώνουν. Μια ευχάριστη ταινία είναι πιθανό να βελτιώσει τη διάθεσή, να συγκινήσει ή να προβληματίσει ή ακόμη και να λυτρώσει.

Σύμφωνα με έρευνες, η παρακολούθηση μιας ευχάριστης ταινίας με ενδιαφέρουσα πλοκή διεγείρει τον εγκέφαλο και εμποδίζει τη συσσώρευση βλαβερών ουσιών σε αυτόν. Πολλές μελέτες υποστηρίζουν ότι η πνευματική αυτή διαδικασία μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση αμυλοειδούς στον εγκέφαλο, μια τοξίνη που σχηματίζει πλάκες με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται τα τυπικά συμπτώματα του Αλτσχάιμερ.

Συντονίστρια του Προγράμματος Σινεστώραμα είναι η Έλενα Ζέρβα, Ψυχολόγος (ΕΚΠΑ), η οποία είναι και Συντονίστρια των Ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ημέρας για την Άνοια Κυψέλης.

Οι προβολές των ταινιών πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια, Ιωάννου Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στη Γραμματεία κάθε μέρα 12 – 4.μ.μ, στα τηλέφωνα 210-8235050 και 210 82 35 620. Είναι αναγκαίο να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η μέγιστη χωρητικότητα ατόμων στο χώρο προβολής είναι τα 25 άτομα. Μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των πρώτων 25 ατόμων, οι επόμενες συμμετοχές θα καταχωρούνται κάθε φορά στη λίστα της επόμενης προβολής.

Ημερομηνίες προβολών 2024

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: 18/01/24

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: 01/02/24, 15/02/24, 9/02/24

ΜΑΡΤΙΟΣ: 14/03/24 & 28/03/24

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: 11/04/24 & 25/04/24

Σχετικά με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ»                                                                       

H Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ»(  https://www.nstr.gr/), είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και αποτελεί το μεγαλύτερο φορέα παροχής δωρεάν υπηρεσιών για ηλικιωμένους στη χώρα μας. Ιδρύθηκε το 2001, με βασικό σκοπό να παρέχει, στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, δωρεάν εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της άνοιας και των υπολοίπων ψυχογηριατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. Ο βασικότερος τομέας δραστηριοποίησης του φορέα είναι η μνήμη και οι διαταραχές της.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.