Σούπες: πόσο υγιεινές είναι;

Έχετε σκεφτεί ποια είναι τα οφέλη για την υγεία σας από την κατανάλωση σούπας; Αν όχι μάλλον ήρθε η ώρα να εντάξετε τις σούπες στη διατροφή σας. Δείτε τους λόγους…Εκτός από το ότι οι σούπες βοηθούν στην αύξηση της πρόσληψης λαχανικών, η κατανάλωση τους συνδέεται και με άλλα πιθανά οφέλη για την υγεία σας. Πρώτα απ΄ όλα, μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το βάρος σας. Μελέτες δείχνουν ότι η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων τείνει να είναι χαμηλότερη για τα άτομα που τρώνε τακτικά σούπα.

Για παράδειγμα, μια σχετική μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που έτρωγαν τακτικά σούπα είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος και περιφέρεια μέσης σε σχέση με τα άτομα που δεν έτρωγαν. Στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί διαπίστωσαν επίσης ότι τα άτομα αυτά είχαν καλύτερη ποιότητα διατροφής με μειωμένα λιπαρά και αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών και φυτικών ινών.

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η κατανάλωση σούπας μπορεί να μειώσει την πείνα και να αυξήσει την αίσθηση του κορεσμού.

Ορισμένες σούπες μπορεί επίσης να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι γνωστό ότι αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού καθυστερώντας την γαστρική κένωση, δηλαδή, την ταχύτητα με την οποία το στομάχι σας αδειάζει μετά το φαγητό. Με άλλα λόγια αυξάνουν τον όγκο του στομάχου για περισσότερη ώρα. Η καθυστέρηση της γαστρικής εκκένωσης και η αύξηση του γαστρικού όγκου οδηγεί στο να είναι το στομάχι σας πιο γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που μεταφράζεται σε μειωμένη πείνα.

Τέλος, η κατανάλωση σούπας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία σας και η συνολική πρόσληψη νερού μπορεί να προέρχεται από το πόσιμο νερό, από το νερό που περιέχουν τα διάφορα ροφήματα ή το νερό από τα τρόφιμα — όπως συμβαίνει με τις σούπες, τα φρούτα και τα λαχανικά.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Το κρυμμένο μήνυμα των ενοχών»: Ψυχοεκπαιδευτική συνάντηση από την ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ώρα 18.00-20.00μμ ξεκινούν οι δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικές συναντήσεις γονέων σε συνεργασία με το Karkinaki και τα Μαθήματα Ζωής. Θέμα της πρώτης συνάντησης είναι «Το κρυμμένο μήνυμα των ενοχών».

Παιδιά και ζώα: Συμβουλές για την πρόληψη ατυχημάτων

Σύμφωνα με τις συστάσεις του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», οι γονείς είναι αναγκαίο να ενημερώνονται κατάλληλα και να ακολουθούν βασικούς κανόνες ώστε η σχέση κατοικίδιου-παιδιού να είναι ασφαλής.

Εργαστήριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας από το «EYES OF LIGHT»

Στον 2ο κύκλο του Προγράμματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης BREATH, υποδεχόμαστε με χαρά μια νέα συνεργασία με το Eyes Of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία.