Σούπες: πόσο υγιεινές είναι;

Έχετε σκεφτεί ποια είναι τα οφέλη για την υγεία σας από την κατανάλωση σούπας; Αν όχι μάλλον ήρθε η ώρα να εντάξετε τις σούπες στη διατροφή σας. Δείτε τους λόγους…Εκτός από το ότι οι σούπες βοηθούν στην αύξηση της πρόσληψης λαχανικών, η κατανάλωση τους συνδέεται και με άλλα πιθανά οφέλη για την υγεία σας. Πρώτα απ΄ όλα, μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το βάρος σας. Μελέτες δείχνουν ότι η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων τείνει να είναι χαμηλότερη για τα άτομα που τρώνε τακτικά σούπα.

Για παράδειγμα, μια σχετική μελέτη έδειξε ότι τα άτομα που έτρωγαν τακτικά σούπα είχαν χαμηλότερο σωματικό βάρος και περιφέρεια μέσης σε σχέση με τα άτομα που δεν έτρωγαν. Στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί διαπίστωσαν επίσης ότι τα άτομα αυτά είχαν καλύτερη ποιότητα διατροφής με μειωμένα λιπαρά και αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών και φυτικών ινών.

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η κατανάλωση σούπας μπορεί να μειώσει την πείνα και να αυξήσει την αίσθηση του κορεσμού.

Ορισμένες σούπες μπορεί επίσης να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες είναι γνωστό ότι αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού καθυστερώντας την γαστρική κένωση, δηλαδή, την ταχύτητα με την οποία το στομάχι σας αδειάζει μετά το φαγητό. Με άλλα λόγια αυξάνουν τον όγκο του στομάχου για περισσότερη ώρα. Η καθυστέρηση της γαστρικής εκκένωσης και η αύξηση του γαστρικού όγκου οδηγεί στο να είναι το στομάχι σας πιο γεμάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γεγονός που μεταφράζεται σε μειωμένη πείνα.

Τέλος, η κατανάλωση σούπας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία σας και η συνολική πρόσληψη νερού μπορεί να προέρχεται από το πόσιμο νερό, από το νερό που περιέχουν τα διάφορα ροφήματα ή το νερό από τα τρόφιμα — όπως συμβαίνει με τις σούπες, τα φρούτα και τα λαχανικά.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Μαζί για το Παιδί»: Έκκληση για στήριξη 600 παιδιών που φιλοξενούνται σε δομές

Η ΑΜΚΕ «Μαζί για το Παιδί» μας καλεί φέτος το Πάσχα να στηρίξουμε περισσότερα από 600 παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα.

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.