Θαλασσαιμικοί ασθενείς: Κραυγή αγωνίας για έλλειψη αίματος

Έκκληση για αιμοδοσία απευθύνει ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας.

Σοβαρές ελλείψεις σε μονάδες αίματος παρατηρούνται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, λόγω της μειωμένης  προσέλευσης των αιμοδοτών κατά την περίοδο των εορτών αλλά λόγω του ότι αποκλείονται από την αιμοδοσία όσοι νοσούν από ιώσεις, γρίπη και Covid-19.

Για τους ασθενείς με θαλασσαιμία, το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες μονάδες αίματος που απαιτούνται για τη σωστή θεραπεία τους.

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας:

«Για μια ακόμη χρονιά, μετά την περίοδο των Εορτών, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε μονάδες αίματος στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της χώρας. Η μειωμένη προσέλευση στις αιμοδοσίες το προηγούμενο διάστημα λόγων των εορταστικών ημερών, αλλά και ο αυξημένος αριθμός των ιώσεων και των κρουσμάτων από Covid-19, συνετέλεσαν στο να μείνουν άδεια τα ψυγεία των αιμοδοσιών, καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγαλύτερες από τις προσφερόμενες ποσότητες.

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με θαλασσαιμία, καθώς δεν λαμβάνουν τις απαραίτητες μονάδες αίματος που απαιτούνται για τη σωστή θεραπεία τους. Πολλές μεταγγίσεις αναβάλλονται και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους ασθενείς, αφού πολλοί αιμοδότες νοσούν από ιώσεις, εποχική γρίπη ή Covid-19 και αποκλείονται από την αιμοδοσία.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να αιμοδοτήσει να το κάνει τώρα, καθώς διανύουμε ένα κρίσιμο διάστημα για την επάρκεια αίματος και με ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο των θαλασσαιμικών ασθενών».

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερη Αιμοδοσία από την Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας «Αιμοπετάλιο»

Η Φοιτητική Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αιμοπετάλιο» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία, την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου 2024.

Εκδήλωση: «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα»

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Συνομιλώντας με τη Gen Z για την έμφυλη ισότητα» μας καλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις σκέψεις και τις προτάσεις μας για το πως μπορούμε να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συναίνεσης, με βασικό φορέα διάδοσης τη νέα γενιά.

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών–Κάπα 3: Πρόσκληση για συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα 3 και το Ερευνητικό Εργαστήριο «Φροντίδα Ενηλίκων Ασθενών με Καρκίνο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος διεξάγουν έρευνα με θέμα: «Άγχος, Κατάθλιψη και Ποιότητα Ζωής των Ασθενών με Καρκίνο» μετά την πανδημία COVID-19.