Οι πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πτώσης

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε στην περίπτωση που κάποιος ηλικιωμένος χάσει την ισορροπία του και βρεθεί στο… πάτωμα

Ένας στους τρεις ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω πέφτει κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Centers for Disease Control and Prevention. Οι πτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε πληγές, τραύματα στο κεφάλι και κατάγματα. Οι συνήθεις παράγοντες κινδύνου για πτώση περιλαμβάνουν την κακή όραση, την αδυναμία στο κάτω μέρος του σώματος ή την παρατεταμένη ακινησία. Επίσης, διάφορες παθήσεις  αλλά και φάρμακα που προκαλούν ζάλη συνδέονται με προβλήματα με την ισορροπία.

Εάν κάποιος δικός έχει πέσει και δεν φαίνεται να έχει πληγωθεί πολύ, βοηθήστε τον να βρει μια άνετη θέση.Αντιμετωπίστε μικρά χτυπήματα και μώλωπες ανυψώνοντας την τραυματισμένη περιοχή και εφαρμόζοντας μια παγοκύστη για περίπου 10 λεπτά.Εάν παρατηρήσετε σημάδια σοβαρής αιμορραγίας, μώλωπες ή πρήξιμο, βοηθήστε τους να λάβουν επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Εάν υποψιάζεστε ότι κάποιος δικός που έχει πέσει και έχει τραυματίσει σοβαρά το κεφάλι, το λαιμό, την πλάτη, τους γοφούς ή τους μηρούς του, ζητήστε του να μην κινηθεί και καλέστε βοήθεια.

Καθησυχάστε τον και κρατήστε τον ζεστό μέχρι να φτάσει η βοήθεια. Σε περίπτωση που σταματήσει να αναπνέει, κάντε του ΚΑΡΠΑ.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πρόσκληση για συμμετοχή στην παγκόσμια έρευνα: «Τι πιστεύουμε για την άνοια και το Alzheimer;»

Η Παγκόσμια Εταιρεία Alzheimer (Alzheimer's Disease International) και το London School of Economics and Political Science (LSE), πραγματοποιούν την μεγαλύτερη παγκόσμια έρευνα στάσεων και πεποιθήσεων σχετικά με την άνοια.

Θεραπευτικό πρόγραμμα: «Η Ζωντανή Μουσική στην Ευζωία των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας με Άνοια»

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Θεραπευτικού Προγράμματος «Η Ζωντανή Μουσική στην Ευζωία των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας με Άνοια».

Συμβουλές που θα βοηθήσουν τους ασθενείς με άνοια να αντιμετωπίσουν την αλλαγή ώρας

Η αλλαγή της ώρας μπορεί για τους περισσότερους να αποτελεί μία ασήμαντη λεπτομέρεια στο φθινοπωρινό πρόγραμμα, αλλά για όσους αντιμετωπίζουν την άνοια σαν ασθενείς ή σαν φροντιστές, συχνά αποτελεί μια αφορμή σύγχυσης.