Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας με κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους

100 αστυνομικοί από όλη την Αττική πήραν μέρος στο πρόγραμμα επιμόρφωσης για να μπορούν να επικοινωνήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με ανθρώπους κωφούς ή βαρήκοους.

Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εγκαινίασαν ένα νέο σεμινάριο που έχει στόχο την επιμόρφωση αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες και αστυνομικά τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Η εκπαιδευτική δράση αποτελεί μέρος του προγράμματος «Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας με κωφούς και βαρήκοους ανθρώπους», το οποίο απευθύνεται σε ομάδες επαγγελματιών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των ακουόντων συνανθρώπων μας για τις συνθήκες που καθορίζουν τον ορθό και επιτυχή τρόπο επικοινωνίας, ιδιαίτερα κατά την πρώτη επαφή των κωφών / βαρηκόων πολιτών.

Το θεωρητικό μέρος υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 στο αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφίας Ζαχαράκη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάνου Λογοθέτη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Πρόδρομου Πύρρου, του εκπροσώπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγου κ. Χρήστου Μανούρα, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγου κ. Ιωάννη Σκούρα και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνου Σίμψη.

Στο πρόγραμμα επιμόρφωσης πήραν μέρος 100 αστυνομικοί από όλη την Αττική με στόχο να μπορούν να επικοινωνήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με ανθρώπους κωφούς ή βαρήκοους.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες αστυνομικοί είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σχετικά με τον πληθυσμό των Κωφών/βαρήκοων και τις επικοινωνιακές τους ανάγκες από εξειδικευμένους ειδικούς ομιλητές αλλά και να ακούσουν την προσωπική εμπειρία του κ. Παναγιώτη Κορδονούρη (τελωνειακό υπάλληλο και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών) σχετικά με τις δυσκολίες που προκύπτουν στην επικοινωνία των κωφών και βαρηκόων πολιτών στην καθημερινή τους ζωή.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, το πρακτικό μέρος του προγράμματος, όπου οι 100 αστυνομικοί, χωρισμένοι σε ολιγομελή τμήματα, επιμορφώνονται σε βασικές έννοιες της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας καθώς και σε συνήθεις φράσεις που χρησιμοποιούν κατά την πρώτη επαφή τους με τους πολίτες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου: 49% των εφήβων έχει βιώσει βία στο διαδίκτυο

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα πανελλήνιας έρευνας που πραγματοποίησε το  Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ σε 4.800 εφήβους, για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις του φαινομένου της βίας στο διαδίκτυο.

Μνημόνιο Συνεργασίας Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης και ΕΛΛΟΚ

Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής & Μοριακής Απεικόνισης και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Σχεδιάζοντας το αύριο στη διαχείριση του ογκολογικού Ασθενή & Forum Ασθενών».

«Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε»: 2ο Διεθνές Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ διοργανώνει το 2ο Διεθνές Συνέδριο «Οι Ζωές των Αναπήρων Μετράνε: εξετάζοντας κριτικά τον μισαναπηρισμό και την εξιδανικευμένη κανονικότητα».