ΙΣΑ: Η δωρεά οργάνων, ύψιστη πράξη προσφοράς και αγάπης στο συνάνθρωπο

Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τη δωρεά οργάνων, ως ύψιστη πράξη προσφοράς και αγάπης στο συνάνθρωπο

Ο ΙΣΑ με συναίσθηση του κοινωνικού του ρόλου, όσον αφορά στην προστασία και την ευόδωση της υγείας των πολιτών, εκφράζει τη σταθερή του θέση υπέρ της δωρεάς και της μεταμόσχευσης οργάνων, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και καλεί τους πολίτες να την στηρίξουν, επισημαίνοντας ότι «η προσφορά τους ως δωρητές οργάνων αποτελεί μια πράξη ύψιστης ευαισθησίας και αλληλεγγύης, εφάμιλλης μιας σύγχρονης και προηγμένης κοινωνίας».

Επί πλέον τους διαβεβαιώνει ότι «όλοι οι ιατροί που συμμετέχουν στη λήψη και μεταμόσχευση οργάνων επιτελούν ένα θαυμαστό έργο, με σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο και στην ανθρώπινη αγωνία».

Ως εκ τούτου ο ΙΣΑ θεωρεί ότι «δικαίως η μεταμόσχευση οργάνων, που αποτελεί την ύστατη θεραπεία, με την αντικατάσταση ενός οργάνου που πλέον δεν λειτουργεί από ένα άλλο υγιές, έχει χαρακτηριστεί ως η ιατρική επανάσταση του 20ού αιώνα».

«Είναι πλέον του αυτονοήτου ότι η επιβίωση ενός βαριά πάσχοντος ασθενούς που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αποτελεί τον κύριο και μοναδικό σκοπό των εντατικολόγων, που με αυτοθυσία μάχονται το θάνατο. Όμως κι όταν η απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου είναι αναπόφευκτη, πάλι με τη δωρεά οργάνων κάποιες άλλες ανθρώπινες ζωές σώζονται», τονίζει Ο ΙΣΑ προσθέτοντας: «Για το σκοπό αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, συνεπικουρούμενος από το υπουργείο Υγείας, διασφαλίζει την ορθή διάθεση και αξιοποίηση των οργάνων με διαφάνεια και ασφάλεια, χωρίς καμία απόκλιση από τους αυστηρούς κανόνες που η νομοθεσία ορίζει. Οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς αποτελούν τη ζώσα απόδειξη της σημαντικότητας και της αποτελεσματικότητας του έργου αυτού».

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κάπνισμα είναι μια σοβαρή χρόνια ασθένεια και ο καπνιστής είναι ασθενής που χρειάζεται συχνή ιατρική παρέμβαση, αφού το κάπνισμα αυξάνει τη συχνότητα εμφάνισης σοβαρών νοσημάτων, αλλά και τη θνησιμότητα από τα νοσήματα αυτά.

Riviera shopping  for a good cause στις 6 Ιουνίου

Την Τρίτη 6 Ιουνίου, στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στον μοναδικό χώρο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, σας περιμένουμε όλους, από τις 12.00 μέχρι τις 20.00, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ, μέσα από το ξεχωριστό event Riviera Shopping for a Goοd Cause!

Εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος  (31 Μαΐου) πραγματοποιεί η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας που είχε την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας.