ΙΣΑ: Η δωρεά οργάνων, ύψιστη πράξη προσφοράς και αγάπης στο συνάνθρωπο

Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τη δωρεά οργάνων, ως ύψιστη πράξη προσφοράς και αγάπης στο συνάνθρωπο

Ο ΙΣΑ με συναίσθηση του κοινωνικού του ρόλου, όσον αφορά στην προστασία και την ευόδωση της υγείας των πολιτών, εκφράζει τη σταθερή του θέση υπέρ της δωρεάς και της μεταμόσχευσης οργάνων, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και καλεί τους πολίτες να την στηρίξουν, επισημαίνοντας ότι «η προσφορά τους ως δωρητές οργάνων αποτελεί μια πράξη ύψιστης ευαισθησίας και αλληλεγγύης, εφάμιλλης μιας σύγχρονης και προηγμένης κοινωνίας».

Επί πλέον τους διαβεβαιώνει ότι «όλοι οι ιατροί που συμμετέχουν στη λήψη και μεταμόσχευση οργάνων επιτελούν ένα θαυμαστό έργο, με σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο και στην ανθρώπινη αγωνία».

Ως εκ τούτου ο ΙΣΑ θεωρεί ότι «δικαίως η μεταμόσχευση οργάνων, που αποτελεί την ύστατη θεραπεία, με την αντικατάσταση ενός οργάνου που πλέον δεν λειτουργεί από ένα άλλο υγιές, έχει χαρακτηριστεί ως η ιατρική επανάσταση του 20ού αιώνα».

«Είναι πλέον του αυτονοήτου ότι η επιβίωση ενός βαριά πάσχοντος ασθενούς που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αποτελεί τον κύριο και μοναδικό σκοπό των εντατικολόγων, που με αυτοθυσία μάχονται το θάνατο. Όμως κι όταν η απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου είναι αναπόφευκτη, πάλι με τη δωρεά οργάνων κάποιες άλλες ανθρώπινες ζωές σώζονται», τονίζει Ο ΙΣΑ προσθέτοντας: «Για το σκοπό αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, συνεπικουρούμενος από το υπουργείο Υγείας, διασφαλίζει την ορθή διάθεση και αξιοποίηση των οργάνων με διαφάνεια και ασφάλεια, χωρίς καμία απόκλιση από τους αυστηρούς κανόνες που η νομοθεσία ορίζει. Οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς αποτελούν τη ζώσα απόδειξη της σημαντικότητας και της αποτελεσματικότητας του έργου αυτού».

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ινστιτούτο Prolepsis: Δωρεάν γάλα σε 6.699 μαθητές μέσω του προγράμματος «Διατροφή»

Μέσω του προγράμματος "Διατροφή" που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis για 13η χρονιά σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας, έχουν ήδη προσφερθεί 341.136 ποτήρια γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family και ΝΟΥΝΟΥ εβαπορέ σε μαθητές όλης της χώρας.

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ ΕΦΕΤ και Περιφέρειας Κρήτης

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Αντώνης Ζαμπέλας.

Διπλή μεταμόσχευση ήπατος – νεφρού στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο»

Ασθενής 53 ετών υποβλήθηκε επιτυχώς στις 6 Απριλίου 2024 σε διπλή συνδυασμένη μεταμόσχευση ήπατος-νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».