Τα συμπτώματα που δείχνουν ότι έχετε έλλειψη σιδήρου

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας της καρδιάς και των σκελετικών μυών. Διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση μολύνσεων και ασθενειών.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η σιδηροπενία επηρεάζει 1 στους 3 ανθρώπους παγκοσμίως, γεγονός που καθιστά την έλλειψη σιδήρου την πιο συχνά εμφανιζόμενη διαιτητική ανεπάρκεια παγκοσμίως. Ωστόσο παρά την υψηλή συχνότητά της και τις σοβαρές συνέπειες που έχει στην υγεία, η σιδηροπενία παραμένει μια νόσος που υποδιαγιγνώσκεται, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζεται έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Οι συνέπειες της ανεπάρκειας σιδήρου διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά μπορούν να συσχετιστούν με μια γενικότερη υποβάθμιση της υγείας και της ευεξίας.

Διαβάστε ποια συμπτώματα υποδηλώνουν ότι ο οργανισμός σας έχει έλλειψη σιδήρου:

-Κόπωση

-Έλλειψη συγκέντρωσης

-Ευερεθιστικότητα

-Χλωμή όψη

Δύσπνοια

-Ευαισθησία σε λοιμώξεις

-Ταχυπαλμία ή αρρυθμίες

-Σύνδρομο Ανήσυχων Ποδιών

-Έντονος πονοκέφαλος

-Τριχόπτωση:

-Φλεγμονές στη γλώσσα

-Αδύναμα νύχια με μορφολογικές ανωμαλίες

-Κρύα άκρα

Σεξουαλική δυσλειτουργία

Η έλλειψη σιδήρου επιδρά με πολλαπλούς τρόπους στον οργανισμό προκαλώντας σημαντικές βλάβες, γεγονός που καθιστά αναγκαίο να αναγνωρίζουμε έγκαιρα τα πιθανά συμπτώματα της σιδηροπενίας και να παρακολουθούμε τακτικά τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό μας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Προσβασιμότητα των ατόμων με αυτισμό σε υπηρεσίες κομμωτηρίου: Συμμετοχή σε έρευνα

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου με την υποστήριξη της Wella, υλοποιεί πανελλαδική έρευνα με χρήση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, η οποία απευθύνεται σε γονείς/φροντιστές αυτιστικών ατόμων, με θέμα "Προσβασιμότητα των ατόμων με αυτισμό σε υπηρεσίες κομμωτηρίου".

#MoveAtWork: Διεθνής πρωτοβουλία για υγιέστερους χώρους εργασίας

7 ενημερωτικά βίντεο για την προώθηση υγιέστερων και πιο...

ΚΑΡΠΑ με βήχα: Η θέση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Σε διευκρινίσεις  για την νέα τεχνική «ΚΑΡΠΑ με βήχα», η οποία το τελευταίο διάστημα έχει βρει μεγάλη απήχηση στο διαδίκτυο, προχώρησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.