ΕΛΛΟΚ: Επιστημονική Διημερίδα για τις Αιματολογικές Κακοήθειες

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ διοργανώνει επιστημονική διημερίδα για τις αιματολογικές κακοήθειες με τίτλο “Μοιραζόμαστε γνώση και εμπειρίες”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2023 στην Πάτρα.

Οι αιματολογικές κακοήθειες εκτιμάται ότι αποτελούν περίπου το 10% του συνόλου των νεοπλασιών και το πέμπτο σε συχνότητα είδος καρκίνου στον Δυτικό Κόσμο. Οι νέες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της έκβασης της νόσου, καθώς και αύξηση της επιβίωσης. Το γεγονός ότι περίπου ένας στους τρεις ασθενείς δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη νόσο μέχρι τη στιγμή της διάγνωσης, αναδεικνύει την ανάγκη για δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού.

Η θεματολογία της διημερίδας θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τους ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης των διαφορετικών τύπων αιματολογικών κακοηθειών. Θα παρουσιαστούν επίσης οι νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία και η αξία των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών, καθώς και ο κομβικός ρόλος των βιοδεικτών.

Η διημερίδα θα εστιάσει στις εξής θεματικές:

-Η Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία (ΧΜΛ) Η ετερογένεια της Χρόνιας Λεμφοκυτταρικής Λευχαιμίας (ΧΛΛ).

-Σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις στα Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα.

-Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και των νέων θεραπειών στο Πολλαπλό Μυέλωμα.

-Η ιατρική ακριβείας στην κλινική πράξη Κυτταρικές θεραπείες ως επιλογή στην αντιμετώπιση των Λεμφωμάτων.

-Πλεονεκτήματα και οφέλη από τη χρήση των θεραπειών με CAR-T.

– Η συμβολή των κλινικών μελετών στην αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών.

Επιπλέον, η διημερίδα θα περιλαμβάνει και ένα workshop με τη συμμετοχή ασθενών, φροντιστών, επαγγελματιών υγείας, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Το workshop θα επικεντρωθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες, σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους με τη νόσο.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events στην Πάτρα (Λεωφ. Όθωνος – Αμαλίας 16) και θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook.

Αν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε τη διημερίδα δια ζώσης, δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/FNZLu3xP29tE6JuHA

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Τα «άγνωστα» συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Τα κλασικά συμπτώματα πιθανότατα τα γνωρίζετε ήδη. Όμως υπάρχουν κι άλλα, «περίεργα» σημάδια, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Η αλήθεια για τις δίαιτες αποτοξίνωσης

Η λέξη αποτοξίνωση είναι ευρέως διαδεδομένη σε όσους ασχολούνται με δίαιτες και αδυνάτισμα. Δίαιτες αποτοξίνωσης είναι διαθέσιμες σε περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία ακόμα και στο διαδίκτυο.

Η Αυστραλία ξεκινά έρευνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία της COVID-19

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία της COVID-19 και κυρίως τους δραστικούς περιορισμούς που επέβαλε στα ταξίδια ή την αργή υλοποίηση της εκστρατείας εμβολιασμού.