Η έκθεση των παιδιών σε εντομοκτόνα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Τα παιδιά που εκτίθενται σε εντομοκτόνα, σε εσωτερικούς χώρους, διατρέχουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνους του αιμοποιητικού και λεμφικού συστήματος, όπως λευχαιμία και λέμφωμα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

 

Ερευνητές μετα-ανέλυσαν τα δεδομένα 16 προηγούμενων σχετικών μελετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρόνια έκθεση των παιδιών στα χημικά εντομοκτόνα, σε εσωτερικούς χώρους και όχι εξωτερικούς αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση λευχαιμίας κατά 47% και την πιθανότητα ανάπτυξης λεμφώματος κατά 43%.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καρκίνου, παρά το γεγονός ότι και οι δύο ασθένειες είναι σπάνιες στα παιδιά, η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου παιδικής ηλικίας έχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, τα περισσότερα παιδιά επιβιώνουν καθώς οι θεραπείες έχουν εξελιχθεί.

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι παρόλο που η συσχέτιση αυτή παρατηρήθηκε στις συγκεκριμένες ασθένειες, τα εντομοκτόνα μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και άλλων μορφών καρκίνου.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of the American Academy of Pediatrics.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας (8th World Conference on Research Integrity ) συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το WCRI Foundation.

ΕΟΔΥ: Τι ανακοίνωσε για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην  Μαγνησία

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην ΠΕ Μαγνησίας, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ συστήνουν την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου.

“Αγλαΐα Κυριακού”: Κανονικά θα λειτουργούν από Δευτέρα 3 Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου

Κανονικά  θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".