Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πρωτοποριακό πρόγραμμα άσκησης για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προχωρά σε δωρεά ύψους 835.000 λιρών Αγγλίας για την υποστήριξη του «Yorkshire Cancer Research», ενός πρωτοποριακού προγράμματος άσκησης για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Στοιχεία δείχνουν ότι η άσκηση πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά τη διάγνωση του καρκίνου μπορεί να αυξήσει τις θεραπευτικές επιλογές, ενώ παράλληλα μειώνει τις παρενέργειες και τις επιπλοκές, και επιταχύνει την αποκατάσταση από θεραπείες, όπως η χειρουργική επέμβαση και η χημειοθεραπεία.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα επιβίωσης. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο έως και 44% σε όσους ασκούνται σε σύγκριση με όσους δεν ασκούνται1, ενώ ο κίνδυνος επανεμφάνισης του καρκίνου στο μέλλον μπορεί να μειωθεί έως και 66%.

Μέσω της συνεργασίας του «Yorkshire Cancer Research» και του ΙΣΝ υποστηρίζεται η επέκταση του προγράμματος για διάστημα τριών ετών, με σκοπό την ενίσχυση των ασθενών με καρκίνο κατά τη θεραπεία και μετά την ολοκλήρωσή της.

Η υποστήριξη της υπηρεσίας αποτελεί μέρος της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, της ποιότητας της περίθαλψης για όλους, και στην ενδυνάμωση των επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Η δωρεά περιλαμβάνει, επίσης, τη στήριξη ενός νέου προγράμματος ανταλλαγής ερευνητών, με σκοπό την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς εμπειρογνωμόνων που θα προωθήσουν διεθνώς την άσκηση ως μέσο θεραπείας για τον καρκίνο. Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης ανταλλαγές Ελλήνων ερευνητών και επαγγελματιών υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο και από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα αντίστοιχα.

Το νέο πρόγραμμα βασίζεται στην επιτυχημένη δράση του Active Together που σχεδιάστηκε από το Advanced Wellbeing Research Centre (AWRC) του Πανεπιστημίου Sheffield Hallam, χρηματοδοτήθηκε από το Yorkshire Cancer Research και συνεργάζεται με το Sheffield Teaching Hospitals NHS Trust, το οποίο έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε σχεδόν 400 άτομα με καρκίνο μέχρι σήμερα.

Το πρόγραμμα γυμναστικής, διατροφής, και ευεξίας θα ξεκινήσει να λειτουργεί από το «Yorkshire Cancer Research» στο Harrogate το φθινόπωρο του 2023. Μέχρι το 2025, αναμένεται ότι σχεδόν 1.000 ασθενείς σε όλο το Yorkshire θα έχουν λάβει υποστήριξη μέσω της επέκτασης της υπηρεσίας «Active Together».

Τα ευρήματα του προγράμματος του «Yorkshire Cancer Research» θα συμβάλλουν στη μελλοντική ανάπτυξη αντίστοιχων προγραμμάτων για ακόμα περισσότερα κέντρα και υπηρεσίες σε ολόκληρη την περιοχή, εστιάζοντας σε περιοχές και κοινότητες με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Τα «άγνωστα» συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Τα κλασικά συμπτώματα πιθανότατα τα γνωρίζετε ήδη. Όμως υπάρχουν κι άλλα, «περίεργα» σημάδια, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Η αλήθεια για τις δίαιτες αποτοξίνωσης

Η λέξη αποτοξίνωση είναι ευρέως διαδεδομένη σε όσους ασχολούνται με δίαιτες και αδυνάτισμα. Δίαιτες αποτοξίνωσης είναι διαθέσιμες σε περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία ακόμα και στο διαδίκτυο.

Η Αυστραλία ξεκινά έρευνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία της COVID-19

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία της COVID-19 και κυρίως τους δραστικούς περιορισμούς που επέβαλε στα ταξίδια ή την αργή υλοποίηση της εκστρατείας εμβολιασμού.