Πώς θα μαλακώσετε τις σκασμένες φτέρνες

Οι ξηρές, «σκασμένες»  φτέρνες δεν είναι μόνο αντιαισθητικές. Συχνά αποτελούν πηγή αμηχανίας και πόνου. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν λύσεις.

Όταν το δέρμα γύρω από τις φτέρνες γίνεται παχύ ή ξηρό, χάνει την ελαστικότητά του  και μπορεί σκιστεί ή να παρουσιάσει ρωγμές με απλές πιέσεις, όπως αυτές που προκύπτουν από το περπάτημα. Ωστόσο, η παρατεταμένη ορθοστασία, η εγκυμοσύνη και το υπερβολικό βάρος μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν πιέσεις, οδηγώντας στο ίδιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Τι μπορείτε να κάνετε

  1. Χρησιμοποιήστε ένα βάλσαμο φτέρνας ή μια ενυδατική κρέμα με έλαια δύο φορές την ημέρα. Η χρήση του βάλσαμου το πρωί είναι πολύ σημαντική, καθώς αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος στις φτέρνες σας, πριν ξεκινήσει το «τρέξιμο» της ημέρας και βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρωγμών. Αν δεν σας αρέσει η αίσθηση της λιπαρότητας στα πόδια σας, απλά δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα γύρω από τα «χείλη» των φτερνών σας και στις ραγισμένες περιοχές μόνο ή να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό βάλσαμο σε μορφή στικ. Έτσι θα έχετε  λιγότερη λιπαρότητα στα πόδια σας και, κατά συνέπεια, λιγότερες πιθανότητες να γλιστρήσετε.
  1. Τρίψτε την περιοχή με μία ελαφρόπετρα ή με μία ράσπα, προκειμένου να μειώσετε το πάχος του σκληρού δέρματος. Δοκιμάστε όποιο εργαλείο σας εξυπηρετεί σε υγρά και στεγνά πόδια, για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα στον τύπο του δέρματός σας!
  1. Εφαρμόστε στις φτέρνες σας ένα ενυδατικό προϊόν και καλύψτε τες κατά τη διάρκεια της νύχτας, φορώντας κάλτσες. Αν ζεσταίνεστε μπορείτε να κόψετε ένα παλιό ζευγάρι κάλτσες, έτσι ώστε να καλύπτουν μόνο τις φτέρνες
  1. Να φοράτε κλειστά παπούτσια σε και κάλτσες όταν μπορείτε.
  1. Τα υποπτέρνια από σιλικόνη μπορούν να σας βοηθήσουν, καθώς διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο.
  1. Εάν οι ρωγμές αρχίσουν να αιμορραγούν, εφαρμόστε ένα αντισηπτικό για την πρόληψη μόλυνσης και διατηρήστε την περιοχή καθαρή με έναν επίδεσμο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας (8th World Conference on Research Integrity ) συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το WCRI Foundation.

ΕΟΔΥ: Τι ανακοίνωσε για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην  Μαγνησία

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην ΠΕ Μαγνησίας, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ συστήνουν την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου.

“Αγλαΐα Κυριακού”: Κανονικά θα λειτουργούν από Δευτέρα 3 Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου

Κανονικά  θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".