Πώς θα μαλακώσετε τις σκασμένες φτέρνες

Οι ξηρές, «σκασμένες»  φτέρνες δεν είναι μόνο αντιαισθητικές. Συχνά αποτελούν πηγή αμηχανίας και πόνου. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν λύσεις.

Όταν το δέρμα γύρω από τις φτέρνες γίνεται παχύ ή ξηρό, χάνει την ελαστικότητά του  και μπορεί σκιστεί ή να παρουσιάσει ρωγμές με απλές πιέσεις, όπως αυτές που προκύπτουν από το περπάτημα. Ωστόσο, η παρατεταμένη ορθοστασία, η εγκυμοσύνη και το υπερβολικό βάρος μπορούν, επίσης, να προκαλέσουν πιέσεις, οδηγώντας στο ίδιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Τι μπορείτε να κάνετε

  1. Χρησιμοποιήστε ένα βάλσαμο φτέρνας ή μια ενυδατική κρέμα με έλαια δύο φορές την ημέρα. Η χρήση του βάλσαμου το πρωί είναι πολύ σημαντική, καθώς αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος στις φτέρνες σας, πριν ξεκινήσει το «τρέξιμο» της ημέρας και βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρωγμών. Αν δεν σας αρέσει η αίσθηση της λιπαρότητας στα πόδια σας, απλά δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ποσότητα γύρω από τα «χείλη» των φτερνών σας και στις ραγισμένες περιοχές μόνο ή να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό βάλσαμο σε μορφή στικ. Έτσι θα έχετε  λιγότερη λιπαρότητα στα πόδια σας και, κατά συνέπεια, λιγότερες πιθανότητες να γλιστρήσετε.
  1. Τρίψτε την περιοχή με μία ελαφρόπετρα ή με μία ράσπα, προκειμένου να μειώσετε το πάχος του σκληρού δέρματος. Δοκιμάστε όποιο εργαλείο σας εξυπηρετεί σε υγρά και στεγνά πόδια, για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα στον τύπο του δέρματός σας!
  1. Εφαρμόστε στις φτέρνες σας ένα ενυδατικό προϊόν και καλύψτε τες κατά τη διάρκεια της νύχτας, φορώντας κάλτσες. Αν ζεσταίνεστε μπορείτε να κόψετε ένα παλιό ζευγάρι κάλτσες, έτσι ώστε να καλύπτουν μόνο τις φτέρνες
  1. Να φοράτε κλειστά παπούτσια σε και κάλτσες όταν μπορείτε.
  1. Τα υποπτέρνια από σιλικόνη μπορούν να σας βοηθήσουν, καθώς διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο.
  1. Εάν οι ρωγμές αρχίσουν να αιμορραγούν, εφαρμόστε ένα αντισηπτικό για την πρόληψη μόλυνσης και διατηρήστε την περιοχή καθαρή με έναν επίδεσμο.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και τους φροντιστές τους στην Τρίπολη

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και τους φροντιστές τους το οποίο υλοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 και τους φροντιστές τους στην Τρίπολη στις 9 και 10 Ιουνίου 2023.

Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου στον Δήμο Ωραιοκάστρου

Από τον Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοινώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Διαβατών, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού, θα διεξάγει ΔΩΡΕΑΝ Τεστ Παπανικολάου

Η εργασία στο σεξ είναι εργασία

Η Διεθνής Ημέρα για τα Άτομα που Εργάζονται στο Σεξ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Ιουνίου με αφορμή τη διαμαρτυρία και κατάληψη που ξεκίνησε τη συγκεκριμένη μέρα το 1975 στην Εκκλησία του Saint-Nizier στη Lyon της Γαλλίας από 100 περίπου άτομα που εργάζονταν στο σεξ. Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούσαν στην αποποινικοποίηση και στην παύση της εκμετάλλευσης της εργασίας τους.